"ארוחת ילדים", ספר בישול חדש ומוצלח להורים, מציע פתרונות קולינריים פשוטים, אסתטיים וטעימים שמצליחים להפיל ברשת גם סרבני אכילה ידועים. והיופי האמיתי – הגדולים נהנים מהאוכל הזה לא פחות. 5 מתכונים
ארוחת ילדים, מיכל וקסמן, הוצאת ידיעות ספרים| פורסם 03/04/1209:53
"ארוחת ילדים". באמת מתכונים מצוינים
סלט סרטי גזר שילדים אוהבים
כמה וכמה אמהות הופתעו לראות את הילדים שלהם מבקשים תוספת מהסלט הזה. גזר הוא ירק שרוב הילדים מסכימים לטעום: יש לו צבע חזק ואטרקטיבי, הוא מתקתק ופריך וטעמו עדין. כל שנותר הוא למצוא צורת הגשה מפתה ומשעשעת ויש לכם סלט מנצח.
המצרכים (1-2 מנות): 3 גזרים בינוניים, מקולפים מיץ מ-1/2 לימון סחוט 1 כף שמן זית 1/2 כפית סוכר מלח גס
אופן ההכנה:
1. בעזרת קולפן ירקות חותכים מהגזרים סרטים ארוכים ודקיקים. כדי להגיע לסרטים באמת דקים וארוכים, צריך להשתמש בקולפן חד וטוב. מי שרוצה יכול להשקיע בסכין ג'וליין. מניסיוני, הטוב ביותר הוא של החברה השוויצרית ZENA. הוא נראה כמו קולפן רחב, אבל יש לו סכין מדורג ואפשר לחתוך איתו את הגזר (וגם ירקות קשים אחרים) למקלות ארוכים ודקים.
2. מערבבים את הגזרים עם כל שאר החומרים. מגישים כתוספת לבשר או כסלט בפני עצמו.
• לא מומלץ לשמור במקרר. כדאי לאכול מיד, אחרת הגזר נעשה סמרטוטי ורופס.
סלט סרטי גזר. העניין הוא צורת ההגשה | צילום:
דניה ויינר, ארוחת ילדים, מיכל וקסמן, הוצאת ידיעות ספרים
סלט עיגולי ירקות
לא מעט אנשים נשבעים בסלט ירקות ערבי חתוך קטן-קטן. המסורת הזאת הולידה כמה וכמה מכשירים שכל ייעודם לעזור לנו לחתוך ביתר קלות את הסלט הנערץ הזה. אני לא מתלהבת במיוחד מחתיכות פצפונות של סלט וגם לא ממכשירים שמייצרים אותם. אני מוצאת שצורת החיתוך וההגשה של ירקות, גם הבסיסיים ביותר, יכולה לשנות מקצה לקצה את המראה, האופי והגם הטעם של הסלט שבתוכו הם שוכנים. באופן אישי, אני מעדיפה את הירקות שלי בחתיכות גדולות יותר, שמאפשרות להבחין באופן מובהק בין הצורות, הצבעים, המרקמים והטעמים השונים שלהם. כשמדובר בילדים, יש יתרון נוסף לסלט ירקות חתוך גדול: בררנים קיצוניים יכולים בקלות למיין ולהוציא את כל אויביהם מהצלחת.
הסלט הזה הוא הכי בסיסי שיש. אם בוחרים ירקות צעירים, לא גדולים וטריים מאוד, חותכים כל ירק לעיגולים על פי המבנה הטבעי שלו ומתבלים בעדינות, מקבלים סלט רענן, צבעוני ומגרה, שמתגלגל מהצלחת לפה ברגע.
המצרכים (4-2 מנות): לסלט: 20 עגבניות שרי אדומות ומוצקות (עדיף תמר) 2 מלפפונים לא גדולים 2 צנוניות 1 גזר לא גדול 1 בצל סגול קטן או בצל ירוק
מנה צבעונית ומגרה גם למבוגרים. מצוין כתוספת לארוחה או כנשנוש בפני עצמו. הצלייה בשמן ובבלסמי מקרמלת את הירקות ונותנת להם גוון טעם מתקתק. התבנית מאפשרת גיוון של ירקות, כך שכל אחד יכול למצוא משהו שהוא אוהב.
שירה חברתי שומרת בנחישות על רוח הנעורים שלה. לא משמינה, לא מזדקנת, לא מתחייבת, לא מוותרת על ממתקים ולא מבזבזת זמן יקר במטבח. אבל חיבה לאוכל טוב ויכולות קולינריות קשה כנראה להסתיר לאורך זמן. על סלט הסלק שלה, מרענן בטעמו כמו גם במקוריותו, שמענו במקרה מחברים משותפים שזכו לטעום והלשינו. יפה וגם טעים.
סלט סלק חי. מלא מתיקות | צילום:
דניה ויינר, ארוחת ילדים, מיכל וקסמן, הוצאת ידיעות ספרים
לרוטב: 1/2 כפית סילאן (רצוי אורגני) 1 כף חומץ יין לבן 2 כפות שמן זית קורט מלח גס
למבוגרים ולילדים הרפתקנים אפשר (וכדאי) להוסיף גם: 1 כף אגוזי פקאן או מלך, קצוצים גס 1 כף חמוציות, קצוצות גס 1 כף בצל ירוק, קצוץ 1 כף פטרוזיליה, קצוצה
אופן ההכנה:
1. מקלפים את הסלקים, פורסים לפרוסות דקות וחותכים למקלות דקים.
2. מקלפים את התפוחים וחותכים גם אותם למקלות.
3. מערבבים את חומרי הרוטב ויוצקים על הסלקים והתפוחים. מוסיפים את האגוזים, החמוציות, הבצל והפטרוזיליה (אם משתמשים בהם) ומערבבים היטב. משהים כמה דקות לספיגת טעמים.
• הולך מצוין עם גבינת גורגונזולה או גבינה כחולה איכותית אחרת ליד.
• לא מומלץ לשמור במקרר. הסלט מאבד את פריכותו ומרקמו נהיה סמרטוטי.
תגובות