יש דברים שלילדים קשה לאכול. יותר קשה לאכול סלט מאשר ירקות חתוכים, יותר קשה לאכול פרוסה מאשר פיתה. באותו אופן, הסיכוי שהילדים שלכם יאכלו סלט קינואה בקערה הוא אפסי ממש, אבל אם תעטפו אותו בכרוב - ירק שילדים רוחשים לו חיבה - הסיכוי שלכם הרבה יותר טוב. במיוחד כשמדובר במנה כל כך טעימה.

כרוב ממולא צמחוני (צילום: אפיק גבאי, mako אוכל)
כרוב ממולא. ככה תגרמו להם לאכול קינואה בכיף | צילום: אפיק גבאי, mako אוכל

כרוב ממולא בסלט קינואה

הרכיבים:
1 כרוב בינוני
1 כוס קינואה
4 קישואים בהירים או זוקיני
1 שומר
1 כף שמן זית
1-2 שיני שום
חופן עירית קצוצה
1/4 כוס גרעיני חמנייה, קלויים קלות
מיץ מחצי לימון
מלח ופלפל

אופן ההכנה:

1. מוציאים מהכרוב את הגזע בעזרת סכין קטנה, ומניחים את הכרוב על רשת אידוי בסיר עם מעט מים. מכסים ומאדים במשך כ-20 דקות, עד שהעלים רכים.

2. שוטפים את הקינואה ומייבשים בקלייה בסיר, ללא שמן. מוסיפים שתי כוסות מים רותחים ומעט מלח ופלפל, מנמיכים את האש ומבשלים 20 דקות, עד שאין עוד מים בסיר. מכבים את האש ומניחים לשתי דקות. פותחים ומפוררים את גרגרי הקינואה במזלג.

3. מחממים תנור לחום בינוני (180 מעלות). חותכים את הקישואים ואת השומר לרבעים לאורך (אם הם עבים חותכים לשמיניות) ומניחים בתבנית. מערבבים את שמן הזית והשום (אפשר גם לכתוש מעט את השום בתוך השמן) ומורחים את הקישואים והשומר. זורים מעט מלח מלמעלה, ואופים כ-25 דקות עד להזהבה. מצננים מעט וחותכים לפרוסות דקות.

4. מערבבים את הקינואה עם הקישואים והשומר, מוסיפים את העירית, גרעיני החמנייה ומיץ הלימון ומתבלים.

5. ממלאים את הכרוב: מפרידים את העלים בעדינות. מניחים כל עלה עם הצד הקעור כלפי מעלה והצד של השורש כלפינו. מניחים 1-2 כפות מסלט הקינואה על העלה ועוטפים - קודם מלמטה, אחר כך משני הצדדים - ומגלגלים לסגירה. מגישים חם או קר.

* ליה שומרון פינדר היא בוגרת בית הספר Natural Goutmet Institute בניו יורק, מגישת טלוויזיה ("מתכון בטוח"), מרצה ומנחת סדנאות בישול בריא

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!

>> בשבוע שעבר הכנו גספאצ'ו לילדים שלא אוכלים ירקות
>> והנה לכם ארוחת גורמה אמיתית בפחות מ-500 קלוריות

>> כל המתכונים לראש השנה