כשחם, כל כך חם, לא רק שלא מתחשק לבלות שעות במטבח, גם לא ממש מתאים לאכול אוכל בשרי וכבד. ביקשנו מהבלוגרים של תפוז לחלוק איתנו את מיטב הארוחות החלביות שלהם, שמתאימות גם לילדים. הנה 3 הצעות
1. שוטפים היטב את עלי המנגולד ונפטרים מהחלקים הלבנים.
2. חולטים את העלים במים רותחים עם מעט מלח ומעבירים לקערה עם מי קרח. מסננים וקוצצים.
3. מערבבים היטב את המנגולד הקצוץ עם עשבי התיבול והריקוטה.
4. מכינים את הרוטב הלבן: טורפים את השמנת, הביצים, המלח והפלפל, אגוז המוסקט והשום. שומרים כוס מהרוטב בצד, ואת היתרה מוסיפים למנגולד ומערבבים היטב.
5. הרכבת המנה: שופכים כ-1/2 כוס מהרוטב הלבן על התבנית ועליו מסדרים את עלי הלזניה. שופכים מעל 1/3 מתערובת המנגולד, מסדרים עוד שכבת עלי לזניה ושוב 1/3 מהתערובת המנגולד, וכך שכבה נוספת. מסיימים עם יתרת הרוטב הלבן, והגבינות המגוררות.
6. אופים ב-180 מעלות כ-45 דקות, או עד שפני הלזניה זהובים.
מאפינס. ילדים אוהבים אותם גם מלוחים
מאפינס תירס הכי מהירים שיש
תגובות