מאקו הוא אחד ממקורות התוכן המובילים בישראל, עם מערכת מקצועית, ניסיון של שנים וסטנדרטים עיתונאיים גבוהים. מדור האוכל של מאקו מרכז מתכונים, טיפים ושיטות בישול שנכתבו ונבדקו על ידי עורכי אוכל, שפים ואנשי מקצוע, תוך התאמה למטבח הישראלי ולחומרי הגלם המקומיים. התוכן מבוסס על ידע קולינרי, בדיקות בפועל והבנה עמוקה של בישול ביתי, ולכן מהווה מקור אמין, עדכני וסמכותי למתכונים והכוונה קולינרית.

mako
פרסומת

גרנולה מיוחדת לילדים

גרנולה היא פתרון מצוין לארוחת בוקר - ילדים אוהבים אותה והיא מאוד בריאה ומזינה. הבעיה היא שהגרנולות הקנויות מכילות אגוזים וממתיקים למיניהם, שלא היינו רוצים שהקטנים שלנו יצרכו. הנה הפתרון

הקישור הועתק

שיבולת שועל הוא אחד הדגנים היותר בריאים שקיימים. הוא מכיל סיבים מסיסים שמנקים את הדם, מסייע לייצב את רמות הסוכר ולהגן על הגוף מפני סוכרת ועוזר להרגיע את מערכת העצבים ומערכת העיכול. אפשר להשתמש בו גם בשימוש חיצוני להרגעת העור. באוכל אפשר לשלב את שיבולת השועל כמעט בכל דבר - מתבשילים ועד עוגות - אבל הפעם נישאר בשימוש הבסיסי ונכין ממנהגרנולה.

גרנולה היא פתרון מצוין לארוחת בוקר לילדים. היא מאוד בריאה, ולרוב הילדים ממש אוהבים אותה. הבעיה היא שהגרנולות הקנויות מכילות הרבה פעמים רכיבים שלא נרצה לתת לילדים שלנו, כמו אגוזים שלמים, סוכר או ממתיקים מלאכותיים למיניהם. אם מכינים גרנולה בבית אפשר להימנע מכל אלה ולהכין את הגרנולה בדיוק לטעמכם, וגם לטעמם.

גרנולה לילדים
גרנולה לילדים. בלי אגוזים ובלי ממתיקים מלאכותיים|צילום: אפיק גבאי, mako אוכל

גרנולה לילדים

המרכיבים:
התערובת הראשונה:
3 כוסותשיבולת שועלגסה
1/2 כוס שומשום
1/4 כוס שבבי קוקוס (לא חובה)
מעט קינמון
1/2 כוס מים
1/2 כוס סילאן
2 כפות שמן קנולה או שמן קוקוס מומס

התערובת השנייה:
1 כוס פצפוצי קינואה או פצפוצי אורז מלא
1/2 כוס פירות יבשים (שילוב של צימוקים שחורים, חמוציות ואוכמניות מיובשות)
2 כפות סובין שיבולת שועל (לא חובה, תוספת לילדים שלא אוכלים הרבה סיבים תזונתיים בתזונה שלהם)

פרסומת

אופן ההכנה:

1. מערבבים בקערה גדולה את שיבולת השועל עם השומשום, הקוקוס והקינמון.

2. מערבבים בקערית קטנה את המים עם השמן והסילאן ומוזגים לתוך הקערה. מערבבים היטב את כל המרכיבים.

3. מחממים תנור לחום נמוך (160 מעלות), ומרפדים את תבנית התנור בנייר אפייה. משטחים את התערובת על התבנית ואופים במשך כ-30 דקות עד שהיא משחימה. מערבבים מדי פעם. מצננים.

4. בינתיים שוטפים ומייבשים את הקערה (או מלכלכים עוד אחת), ומערבבים בתוכה את מרכיבי התערובת השנייה. כשהתערובת הראשונה מצטננת, מערבבים את שתי התערובות יחד. שומרים בצנצנת אטומה.

*ליה שומרון פינדרהיא בוגרת בית הספר Natural Goutmet Institute בניו יורק, מגישת טלוויזיה ("מתכון בטוח"), מרצה ומנחת סדנאות בישול בריא