עלים ירוקים עשירים בכלורופיל ובמגוון של ויטמינים ומינרלים שבאמת לא כדאי לוותר עליהם בתזונה של הילדים. הבעיה היא שאם תנסו להכניס פטרוזיליה או תרד לסלט המשפחתי, סביר להניח שהילד יפריד אותם באצבעות הפינצטה שלו, וידלה אותם החוצה. גם במרק ילדים בדרך כלל דגים החוצה את העלים. הפתרון שלי הוא לביבות - דרך מצוינת לשלב את העלים הירוקים הכל כך בריאים האלה, בלי להרתיע את הזאטוטים.
לביבות קישואים ותרד
המרכיבים:
1/2 ק"ג קישואים בהירים או כהים (זוקיני)
2 ביצים
2 כפות טחינה
200 גרם תרד, קפוא, מופשר וסחוט
1 בצל קצוץ
חופן פטרוזיליה קצוצה
2 כפות שיבולת שועל דקה
1/4-1/2 כוס קמח מלא או קמח כוסמין
מלח ופלפל
אופן ההכנה:
1. מגררים את הקישואים לתוך מסננת, זורים מעט מלח מלמעלה ומניחים מעל הכיור. כעבור כ-20 דקות סוחטים את הקישואים.
2. טורפים את הביצים בקערה בינונית, מוסיפים את הטחינה וטורפים היטב יחד. מוסיפים את הקישואים והתרד הסחוטים היטב, את הבצל הקצוץ, הפטרוזיליה ושיבולת השועל. מערבבים היטב.
3. מוסיפים 1/4 כוס קמח ומערבבים, בודקים אם הבלילה יציבה ואם אפשר להכין ממנה לביבות. אם היא עדיין נוזלית מדי אפשר להוסיף עוד מעט קמח, עד שמגיעים למרקם הרצוי. מתבלים.
4. מחממים את התנור לחום בינוני (180 מעלות) ומרפדים תבנית בנייר אפייה משומן קלות (בשמן זית). מכינים לביבות אחידות מהתערובת, מסדרים על נייר האפייה ומכניסים לתנור לכ-20 דקות, עד שהן יציבות ומעט שחומות.
* ליה שומרון פינדר היא בוגרת בית הספר Natural Goutmet Institute בניו יורק, מגישת טלוויזיה ("מתכון בטוח"), מרצה ומנחת סדנאות בישול בריא
הכנתם? ספרו לנו איך יצא!