לא מזמן הכנתי עוגה שנקראת עוגת מג׳יק וניל. זאת עוגה בחושה שעל פניו נראית רגילה מבחינת המצרכים, אבל השילוב שלהם הופך אותה בתנור לעוגה ב-3 שכבות. אני לא יודעת איך נוצר המרקם הזה, אבל הוא לגמרי קסום.
המון אנשים הכינו את המג'יק קייק הזאת ואהבו אותה ממש, והחלטתי להכין אותה בגרסת השוקו. השינוי במתכון כולל החלפת חלק מהקמח הלבן בקקאו, ולמרות שהייתי סקפטית, לשמחתי והפתעתי העוגה שוב יצאה מהתנור עם שלוש שכבות מדהימות שממש נראות לעין: שכבה תחתונה דחוסה כמו פלאן, שכבה שנייה קרמית ושכבה עליונה של עוגה בחושה יבשה.
חשוב מאוד: לא לשנות שום דבר במצרכים, לאפות בתבנית עם נייר אפייה ולא בתבנית מתפרקת. המצרכים :לבצק:
לעיטור:
אופן ההכנה:1 מחממים תנור ל-160 מעלות. 2 מקציפים בקערת המיקסר חלבונים למשך 2-3 דקות עד לקבלת קצף יציב. 3 בקערה נפרדת טורפים חלמונים עם סוכר לבן, עד שהתערובת הופכת לקרם צהבהב בהיר ומעט ותפוח. עוגה עם מרקם קסום | צילום: קרן אגם, mako אוכל4 מוסיפים לקערה מלח, וניל וחמאה, וממשיכים לטרוף. מוסיפים את החלב החמים (אני מוסיפה שליש, טורפת ואז ממשיכה עד שהחלב כולו נטמע בבלילה). בשלב הזה הבלילה הופכת להיות מאוד נוזלית וזה בסדר. מוסיפים קמח וקקאו, ומערבבים שוב עם מטרפה למניעת גושים (אם נשארו כמה גושים זה ממש לא נורא). 5 מעבירים פנימה את קצף החלבונים מקערת המיקסר, בכל פעם קצת, ומערבבים בעדינות. הבלילה תהיה עמוסה במלא גושים - אל תנסו להיפטר מהם - זה מה שיוצר אחכ את הקסם וזה בסדר. 6 מרפדים תבנית בגודל 20X20 ס"מ בנייר אפייה ומשמנים את הנייר (ממליצה מאוד שלא לעבוד עם תבנית קפיצית/מתפרקת). אחרי הווניל, גרסת השוקו | צילום: קרן אגם, mako אוכל7 יוצקים את בלילת העוגה לתבנית ואופים 40-50 דקות, עד שהעוגה יציבה למראה (זה בסדר אם יש חלק קטן במרכז שלה שנראה מעט רוטט). 8 מצננים את העוגה לחלוטין לפני שמחלצים מהתבנית, בוזקים אבקת סוכר, פורסים לריבועים וטורפים. *העוגה נשמרת עד ארבעה ימים במקרר. |