מתכונים לראש השנה
קינוחים לראש השנה
1 מחממים תנור ל-180 מעלות (חום עליון תחתון).
2 מקציפים במיקסר חלבונים עם סוכר לבן וחום למשך 4-5 דקות, עד לקבלת בלילה תפוחה. מוסיפים וניל וחלמונים וממשיכים להקציף דקה נוספת.
3 מוסיפים את השמן לאט לאט תוך כדי הקצפה, וממשיכים להקציף עוד כדקה.
4 מוסיפים קמח, אבקת אפייה ומלח ומקציפים שוב רק עד שהם נטמעים בבלילה והיא אחידה וחלקה. מוסיפים את התפוחים והקינמון ומערבבים מעט.
5 מעבירים לתבנית (תבנית אנג'ל לא משומנת או תבנית עגולה רגילה כן משומנת) ואופים 40-45 דקות, עד שקיסם שננעץ במרכז העוגה יוצא יבש.
6 מצננים (בתבנית אנג'ל הופכים), בוזקים אבקת סוכר ומגישים.
טורט תפוחים וקינמון של קרן אגם | צילום:
קרן אגם, mako אוכל
** את קמח הכוסמין הלבן ניתן להמיר בקמח לבן.
** את הסוכר החום בהיר אפשר להמיר באותה הכמות של סוכר לבן.
** סוג התפוחים אינו קריטי, ואפשר להשתמש בכל זן אחר.