סטיקי טופי פודינגאחת העוגות הכי טעימות שיש, גם למי שלא אוהב תמרים. למעשה, מי שלא תגידו לו שמדובר בעוגת תמרים כנראה בחיים לא ינחש. איכשהו יצא שאנשים לא מכירים מספיק את העוגה הזאת, והתפקיד שלנו הוא לגרום לזה להשתנות
עדי קלינגהופר
| mako אוכל
| פורסם 19/09/24 06:00
צילום: עדי קלינגהופר, mako אוכל
|
המצרכים :לתבנית פיירקס 20*30 ס"מ:
לרוטב טופי:
אופן ההכנה:1 מחממים תנור ל-175 מעלות, מצב סטטי. התבנית תחוסל כהרף עין | צילום: עדי קלינגהופר, mako אוכל2 מחממים בקלחת תמרים, מים ואבקת סודה לשתייה. מביאים לרתיחה על להבה נמוכה ומשאירים בצד כ-10 דקות, עד שהתמרים מתרככים. מעבירים את התמרים עם המים למעבד מזון ומעבדים למחית. 3 מקרימים במיקסר עם וו הקצפה חמאה, סוכר חום וסילאן. מוסיפים ביצים וממשיכים לערבב. 4 מוסיפים קמח, אבקת אפייה ומלח ומערבבים. לבסוף מוסיפים את מחית התמרים ומערבבים רק עד איחוד. 5 משמנים את התבנית בחמאה. מוזגים את בלילת העוגה, משטחים ואופים כ-30 דקות או עד הזהבה. היזהרו מאפיית יתר. 6 בינתיים מכינים את רוטב הטופי: מחממים בקלחת על להבה נמוכה (תוך ערבוב) חמאה, סוכר חום וסילאן. כשהסוכר נמס מוסיפים שמנת מתוקה, טורפים ומביאים שוב לרתיחה. 7 חותכים את העוגה לקוביות ומוזגים עליה שני שליש מרוטב הטופי (לא חובה, אפשר למזוג רוטב רק בהגשה). בעזרת פאלטה או כף משטחים את הרוטב כך שיגיע לכל חלקי העוגה. מניחים בצד לצינון והתייצבות. 8 מגישים עם שאר הרוטב. לבלוג של עדי - עדיקוש סטיקי טופי פודינג. אל תפספסו אותה | צילום: עדי קלינגהופר, mako אוכל** מומלץ להגיש עם גלידה וקצפת. |