1 מכינים את הבצק: מעבדים בפולסים קצרים במעבד מזון עם להב פלדה חמאה, קמח, קורנפלור, אבקת אפייה ואבקת סוכר עד לקבלת תערובת פירורית (אפשר גם להשתמש במיקסר עם וו גיטרה ואפשר גם עם הידיים). מוסיפים חלמונים, ווניל ומעבדים רק עד ליצירת בצק אחיד.
2 מוציאים את הבצק למשטח עבודה ומאחדים אותו לכדור. עוטפים בניילון נצמד ומניחים במקרר לשעה עד להתייצבות.
כמה קשה לעמוד בפניהן | צילום:
נופר צור, אוכל טוב, mako
3 מחממים תנור ל-160 מעלות.
4 מקמחים את משטח העבודה ובעזרת מערוך מרדדים את הבצק לעובי של כסנטימטר (אל תרדדו דק מדי, אחרת הבצק יישבר אחרי האפייה).
5 קורצים מהבצק עיגולים בקוטר 4 ס"מ, מניחים על גבי תבנית מרופדת נייר אפייה ואופים כ-10 דקות עד שהעוגיות מקבלות גוון זהוב בהיר מאוד. מצננים את העוגיות לטמפרטורת החדר.
מותר גם עם ריבת חלב כמובן | צילום:
נופר צור, אוכל טוב, mako
קופסת מיני אלפחורס פתיינית | צילום:
נופר צור, אוכל טוב, mako
6 אחרי שהצטננו, מחלקים את העוגיות לזוגות והופכים אחת מהן. בעזרת כפית או שקית זילוף ממלאים את מרכז העוגיה בריבת חלב, סוגרים אותה עם בת הזוג שלה, ומגלגלים כל אחת בקערה עם הקוקוס הטחון.
**העוגיות נשמרות עד ארבעה ימים בכלי אטום בטמפרטורת החדר או במקרר.
**טופי קרמל אפשר להמיר בריבת חלב
**לא ניתן לוותר על הקורנפלור ולא ניתן להמיר אבקת סוכר בסוכר רגיל, לא תתקבל תוצאה דומה.
**אם אין ברצונכם לאפות כמות גדולה של עוגיות אפשר להקפיא מחצית מהבצק.
משלוח המנות האולטימטיבי | צילום:
נופר צור, אוכל טוב, mako