לחמניות מתוקות במילוי פרגחגם של אוהבי הפרג בפתח, ואין דרך טעימה יותר לציין אותו מאשר עם הלחמניות המתוקות והרכות האלה של חובבת הפרג המושבעת, קרן אגם. ואם אתם מכינים גם אוזני המן - תכינו מראש כמות יותר גדולה של המלית הפצצה הזאת
קרן אגם
| אוכל טוב, mako
| פורסם 02/03/23 14:00
צילום: נופר צור, אוכל טוב, mako
|
כל שנה לקראת חג פורים הרשת מתלמאת במתכונים לאוזני המן, וכמו שחנוכה הוא כבר מזמן לא חג עם סופגנייה וריבה, אז גם פורים הוא חג של אוזני המן בהמון גרסאות שונות, ולמרות הכל, אני עדיין הכי אוהבת סופגנייה עם ריבה, ואוזני המן עם פרג.
כחובבת פרג מושבעת, החג הזה הוא האהוב עליי. כבר העליתי פה בעבר מתכון לאוזני המן קלאסיות, אבל מה קורה כשאנחנו מכינים אוזני המן ונשארת לנו מלא מלית? אפשר למלא רולדות בצק פריך, אפשר להכין עוגות בחושות ולמלא אותן במלית פרג, אפשר לכדרר עם קוקוס ושמנת לכדורי פרג קוקוס ואפשר כמוני: להכניס את המלית לבצק שמרים מתקתק, רך ונעים ולייצר מאפי שמרים פרג שלא תוכלו להפסיק לאכול.
לאוהבי הפרג מדובר בתענוג חלומי, ואם אתם ממש לא אוהבים פרג, תשתמשו במלית אחרת, אפילו ממרח שוקולד פשוט יכול להתאים, ואפשר להשאיר אותן גם ריקות. הן עדיין יהיו לחמניות מתוקות טעימות. המצרכים :לבצק השמרים:
למלית הפרג:
לסירופ:
להברשה:
אופן ההכנה:1מכינים את הבצק: מערבבים במיקסר עם וו לישה את כל מצרכי הבצק פרט לחלב. מוסיפים מחצית מכמות החלב עד ולשים 10-12 דקות, שהבצק הופך לכדור בצק אחיד חלק וגמיש (אם יש צורך מוסיפים עוד מים). 2 מעבירים את הבצק לקערה משומנת, מגלגלים את הבצק כך שיכוסה בשמן מכל הצדדים, מכסים בניילון נצמד ומניחים להתפחה למשך שעה וחצי-שעתיים בטמפרטורת החדר (אפשר גם להשאיר להתפחה ללילה במקרר). ככה זה לפני אפייה | צילום: נופר צור, אוכל טוב, mako3 מכינים את המילוי: מבשלים בסיר בינוני חלב, חמאה, סוכר, דבש, וניל וגרידת לימון עד להמסה. מוסיפים פרג ואגוזים וממשיכים לבשל מעט על האש עד להסמכה הרצויה (אם התערובת לא מספיק סמיכה - מוסיפים קמח שקדים). מעבירים את המלית לקופסה אטומה לצינון מלא במקרר. 4 מחלקים את הבצק לחתיכות שוות במשקל 70 גרם (זה יוצא 13-15 חתיכות). 5 מרדדים על משטח מקומח כל כדור בצק למלבן דק, ומניחים במרכזו כפית גדושה ממילוי הפרג. מי שנכנס אדר מרבין בפרג | צילום: נופר צור, אוכל טוב, mako6 סוגרים את העיגול היטב והופכים כשהחלק של התפר כלפי מטה (אפשר לחרוץ חריצים יפים בעזרת תער, לא חובה). מסדרים את כל הלחמניות הממולאות על תבנית מרופדת בנייר אפייה, מכסים ומניחים להתפחה חוזרת למשך חצי שעה. 7 מחממים תנור ל-180 מעלות. 8 מכינים סירופ סוכר: מביאים לרתיחה בסיר קטן מים וסוכר, וכשהתערובת מבעבעת מורידים לאש בינונית ומבשלים לעוד 5-6 דקות עד להסמכה קלה. חיילות שלנו | צילום: נופר צור, אוכל טוב, mako9 מברישים את הלחמניות שתפחו בביצה טרופה, אופים למשך רבע שעה עד להשחמה. 10 כשהלחמניות יוצאות חמות מהתנור מברישים אותן בנדיבות בסירופ סוכר. * הלחמניות במיטבן ביום בו אופים אותן אבל אפשר לצנן ולשמור עליהן עטופות היטב ליומיים. תבדקו אחר כך את השיניים | צילום: נופר צור, אוכל טוב, makoבתיאבון! |