עוגת לימון כשרה לפסחעוגה מקסימה וקלילה, שלא מכילה מוצרי חלב ומתאימה גם לליל הסדר, גם לימי החג ואפילו ליום יום. היא פרווה, נטולת גלוטן ולימונית למהדרין. שווה לאמץ
צילום: בני גם זו לטובה, mako אוכל
|
המצרכים :
אופן ההכנה:1 שוטפים היטב את הלימונים, ומגרדים את הקליפות. שימו לב לא להגיע לחלק הלבן והמר שמתחת לקליפה.2. מקלפים את הלימונים בעזרת סכין, ומוציאים את בשרו ללא החלקים הלבנים. נפטרים מהחרצנים וטוחנים את הלימון הנקי במעבד מזון. 3 מקציפים במיקסר את הביצים עם הסוכר, עד לקבלת קצף בהיר ותפוח, כ-5 דקות. מוסיפים את כל יתרת המצרכים (כולל הלימון הטחון וגרידת הלימון) ומערבבים היטב עד לקבלת תערובת אחידה. 4 מעבירים לתבנית עוגה מאורכת ומשומנת. למי שאין כזו תבנית, אפשר להשתמש ב-2 תבניות אינגליש קייק, אבל להפחית מעט מזמן האפייה. 5 אופים את העוגה בתנור שחומם מראש לחום של 180 מעלות, למשך 50 דקות. אחרי רבע שעה של אפייה מכסים את העוגה בנייר אלומיניום, אחרת העוגה משחימה מדי. העוגה מוכנה כאשר קיסם הננעץ במרכזה יוצא כמעט יבש. *מומלץ להגיש עם כף של קרם פרש או שמנת, ועלי נענע. |