1 מחממים תנור ל-170 מעלות ומרפדים תבנית תנור בנייר אפייה.
2 מקציפים במיקסר ביצים עם סוכר לבן וסוכר וניל עד שמתקבלת תערובת תפוחה (3-4 דקות).
3 מוסיפים יין אדום, וניל וסוכר וניל ושוב מקציפים לכמה שניות.
>> עוד מתכונים לפסח
עיגול מושלם. עוגיות בוטנים כשרות לפסח | צילום:
קרן אגם, mako אוכל
4 מוסיפים קמח שקדים ובוטנים טחונים ומערבבים היטב. המסה חייבת להיות סמיכה, כך שאם היא נוזלית אחרי ערבוב - תוסיפו עוד קמח שקדים.
5 מעבירים את הבלילה לשק זילוף (אין צורך בצנטר), גוזרים את השק מלמטה ומזלפים תלוליות על גבי נייר
האפייה בתבנית (אפשר גם להשתמש ב-2 כפות), ושומרים על מרווחים קטנים בין התלוליות.
6 אופים כ 10-12 דקות עד שהעוגיות זהובות למראה. מצננים ומעבירים לקופסא אטומה.
עוגיות בוטנים לפסח | צילום:
קרן אגם, mako אוכל
* העוגיות יחזיקו מעמד עד חמישה ימים בכלי סגור
* אפשר להמיר שקדים טחונים בקוקוס
* אם אין בוטנים או יש אלרגיה אפשר להתשמש באגוזי מלך או פקאנים במקום