1 מחממים תנור ל-180 מעלות.
קינוחים לפסח
כל המתכונים לפסח
2 אם יש לכם תבנית אנג'ל עם רגליים, שהופכים אחרי האפייה, לא משמנים אותה. אם משתמשים בתבנית אחרת משמנים היטב.
3 מקציפים במיקסר ביצים וסוכר למשך 6-7 דקות, עד לקבלת תערובת מאוד תפוחה ואוורירית. מוסיפים וניל ושמן וממשיכים להקציף. מוסיפים מיץ תפוזים ושוב מקציפים. בשלב הזה הבלילה פחות סמיכה, וזה בסדר.
4 מוסיפים אבקת אפייה וקמח ללא גלוטן וטורפים מעט עד לקבלת מסה אחידה ללא גושים.
5 מעבירים שני שלישים מהבלילה לתבנית. לשליש שנותר בקערה מוסיפים אבקת קינמון ומערבבים היטב לבלילה אחידה וחומה.
6 מעבירים את הבלילה של הקינמון מעל הבלילה שבתבנית ובעזרת סכין או כף מערבבים בתנועות שיש.
7 אופים את העוגה 40-50 דקות, עד שקיסם שמוחדר למרכזה יוצא עם פירורים לחים עליו. מצננים לחלוטין לפני שמחלצים את העוגה מהתבנית.
8 בוזקים אבקת סוכר ומגישים.
ואפילו לא הפרדנו ביצים! | צילום:
קרן אגם, mako אוכל
עוגת שיש קינמון כשרה לפסח. הופכת בקלילות לשיש-שוקולד | צילום:
קרן אגם, mako אוכל
הערות:
** העוגה תישמר בכלי אטום בטמפרטורת החדר עד ארבעה ימים.
** לעוגת שיש שוקולד מחליפים את הקינמון ב-50 גרם שוקולד מריר מומס ועוד כף אבקת קקאו.