פעם פסח נחשב לחג המצות והביצים, היום הוא כבר ממש חג הצליאקים. העוגה הזאת לא מכילה גלוטן, כי אין בה קמח מצות והיא טובה וטעימה.
המרכיבים:
3 לימונים בגודל בינוני (רצוי אורגניים)
6 ביצים
215 גרם (כוס ועוד כף) סוכר
250 גרם (1/2 2 כוסות) שקדים טחונים
1/2 1 כפיות אבקת אפייה
שקית סוכר וניל
אופן ההכנה:
1. שוטפים היטב את הלימונים, ומגרדים את הקליפות. שימו לב לא להגיע לחלק הלבן והמר שמתחת לקליפה.
2. מקלפים את הלימונים בעזרת סכין, ומוציאים את בשרו ללא החלקים הלבנים. נפטרים מהחרצנים וטוחנים את הלימון הנקי במעבד מזון.
3. מקציפים במיקסר את הביצים עם הסוכר, עד לקבלת קצף בהיר ותפוח, כ-5 דקות. מוסיפים את כל יתרת המצרכים (כולל הלימון הטחון וגרידת הלימון) ומערבבים היטב עד לקבלת תערובת אחידה.
4. מעבירים לתבנית עוגה מאורכת (9X30 ס"מ) ומשומנת. למי שאין כזו תבנית, אפשר להשתמש ב-2 תבניות אינגליש קייק, אבל להפחית מעט מזמן האפייה.
5. אופים את העוגה בתנור שחומם מראש לחום של 180 מעלות, למשך 50 דקות. אחרי רבע שעה של אפייה מכסים את העוגה בנייר אלומיניום, אחרת העוגה משחימה מדי. העוגה מוכנה כאשר קיסם הננעץ במרכזה יוצא כמעט יבש.
אני ממליצה להגיש אותה עם כף של קרם פרש או שמנת, ועלי נענע.
הכנתם? ספרו לנו איך יצא!