המצרכים (20 מנות):
לציפוי:
אופן ההכנה:1 מחממים בסיר בינוני שמן לטיגון עמוק (השמן מוכן לטיגון כשנועצים בו קיסם ומתעוררות סביבו בועות קטנות). 2 כשהשמן כמעט מוכן לטיגון מערבבים בקערה גדולה את כל חומרי הסופגניות לבלילה יחסית אחידה. 3 בעזרת כף גלידה מעט רטובה מעבירים כל פעם כדורים מהבצק לתוך השמן החם, ומטגנים עד לקבלת צבע זהוב עמוק. חשוב לא למלא את הכף לגמרי בבצק – אם תכינו סופגניות גדולות מדי, הן עלולות להיות לא מוכנות במרכז. בין הטיגונים מנקים את כף הגלידה מעודפי בצק ומרטיבים אותה שוב, כדי לוודא שהבצק יחליק החוצה בקלות וייצור סופגניות יפות. מעבירים לנייר סופג ומצננים מעט. 4 לציפוי: ממיסים במיקרוגל או על בן מארי את השוקולד הלבן, מוסיפים שמן לדילול ומערבבים. טובלים בציפוי את הסופגניות ומפזרים מעל פירורי עוגיות. 5 מערבבים את ממרח הלוטוס לריכוך (במידת הצורך ניתן גם לחמם אותו לכמה שניות במיקרו, רק עד לקבלת קרם רך). מעבירים את הממרח לשקית זילוף עם צנתר משונן ומעטרים את הסופגניות. לבלוג של ענבל – פיית העוגיות
>> בפעם שעברה הכנו עוגיות מעמול עם לוטוס
|