צלי בקר עם ארטישוק ירושלמיענת אלישע צודקת: השילוב בין קוביות של בשר צלי ובטטה קסבייה (ארטישוק ירושלמי) חלומי, ומדובר במנה עיקרית שכל שולחן חג או שולחן שבת יתגאה לארח. המרקם ריבתי, הבשר נימוח ומתפרק והטעם גן עדן. חג שמח
צילום: ענת אלישע, mako אוכל
|
המצרכים :
אופן ההכנה:1 מחממים שמן בסיר רחב (שמתאים לתנור) וצורבים היטב את קוביות הבשר מכל הצדדים.צורבים היטב מכל הצדדים. צורבים מכל הצדדים | צילום: ענת אלישע, mako אוכל2 קולפים את הארטישוק הירושלמי ושוטפים היטב. מוסיפים לסיר את השום ואת הארטישוק הירושלמי, ומטגנים אותם קלות. למתכון המלא בבלוג של ענת אלישע 3 מוסיפים את כל התבלינים ומערבבים בעדינות. מתבלים ומערבבים בעדינות | צילום: ענת אלישע, mako אוכל4 מוסיפים לסיר מים רותחים עד לכיסוי כמעט מלא של הבשר. מכסים את הסיר ומביאים לרתיחה. מוסיפים מים רותחים עד לכיסוי כמעט מלא של הבשר | צילום: ענת אלישע, mako אוכל5 מחממים תנור ל-160 מעלות. 6 מעבירים את הסיר (מכוסה) לתנור לצלייה ל-3 שעות (מומלץ לבדוק מדי פעם שלא חסר נוזלים. אם חסרים - מוסיפים מים). 7 מסירים את המכסה, צולים עוד 10 דקות ומגישים חם. צלי בקר עם ארטישוק ירושלמי | צילום: ענת אלישע, mako אוכלבתיאבון! |