1 מטגנים בסיר גדול את הבצל הקצוץ עד להזהבתו. מוסיפים את שיני השום, הגזרים והסלרי, ומטגנים עד שהירקות מתרככים ונעשים שקופים.
2 מוסיפים את הבשר ובעזרת מזלג מועכים אותו בעדינות ללא הפסקה, עד לקבלת מרקם אחיד. יש להקפיד שהבשר ישמור על אדמומיות קלה (מידת עשייהMEDIUM ) .
3 מתבלים במלח ופלפל, מערבבים היטב, מורידים מהאש ומסננים את הנוזלים.
4 מכינים את הפירה המוקצף: מחממים בסיר מים על להבה גבוהה את תפוחי האדמה והבטטה הקלופים, עד שהליבה שלהם רכה.
5 מסננים מהמים ומעבירים את תפוחי האדמה והבטטה למיקסר עם וו הקצפה.
6 מוסיפים את החמאה ומערבבים עד לקבלת מרקם אחיד. מוסיפים את השמנת בזרם עדין, ולאחר מכן את המלח. נותנים למיקסר לעבוד על מהירות בינונית עוד מספר דקות, עד לקבלת מרקם רך ואחיד.
7 בונים את המנה: לוקחים מחבת ברזל יצוק, מניחים שכבה של בשר (כ-200 גרם) ומכסים בפירה כמעט עד קצה המחבת.
8 מפזרים מעל הפירה שכבה עדינה של פרמזן ומכניסים לתנור שחומם מראש לטמפרטורה של 200 מעלות.
9 מוציאים מהתנור לאחר שהפרמזן השחים.
באדיבות וילה כרמל, היינה היינריך 1, חיפה
>> מאסטר שף חוזרת בעונה חדשה
>> כל מה שקורה בשבוע האוכל