משולש, מלבן או פיצה אישית, עם גבינה נמסה ונמתחת, בצק דק/עבה/בדיוק במידה הנכונה, עם רוטב עגבניות, תוספות ובכלל האווירה כולה. פיצה היא תענוג אמיתי וסוג של קונצנזוס טעים, חברתי ופשוט. בכל מקום. 

פיצה ג'וספה, פיצריות (צילום: יען גינצלר)
פיצה ג'וספה | צילום: יען גינצלר
ג'וספה, תל אביב

הפיצריה האהובה, שנפתחה ב-2007 בשכונת פלורנטין, היא קצת כמו אריק איינשטיין המנוח - צנועה אך מצוינת. העובדים הקבועים במקום עובדים ביעילות מדהימה, אדיבים מאוד וחייכנים והפיצה עצמה בהתאם: על הבצק נמרחת שכבת רוטב פסטו עדינה, לאחר מכן מפוזרת גבינה ביד נדיבה ואז התוספות (הכנת הפיצה נעשית מול הלקוחות). את הקראסט אגב, מומלץ לטבול באחד מהדיפים המוצעים, פלפל פיקנטי ושום.

תוספות: מלבד הרגילות מציע המקום גם תרד, ברוקולי, גבינת עזים, אננס ועוד. 

למטיבי לכת: סלייס ארטישוק (כרבע מגש), (20 שקלים).

ג'וספה, ויטל 1, תל אביב, טל': 054-5928244. אין משלוחים - אבל שווה את המאמץ.

אין תמונה
המטרה: למסגר את הפנים. מדונה בעלת פנים מלבניות
גוסטו, תל אביב

יש המוכנים להישבע שמדובר ללא כל צל של ספק בפיצה הטובה בתל אביב ואפילו בארץ. גוסטו, שנפתחה ב-2009, מקפידה על חומרי גלם איכותיים שמקורם בארץ המגף. המקום עצמו משלב בין מטבח מסורתי למודרני, והפיצות בהתאם. 

תוספות: אווז ובטטה, פנצ'טה פטריות ואנטי פסטי.

למטיבי לכת: פיצה עם בצלים מקורמלים וגבינת בווריאן בלו (62 שקלים).

גוסטו, שדרות ח"ן 59, תל אביב, טל': 1-700-700-919.

פיצה סלייס, רמת השרון

מדובר בפיצה בעלת שם מיתולוגי שכמעט ותמיד מוזכר ברשימות השונות. בצק מוצלח, רוטב עשיר בעל פיקנטיות עדינה וגבינת מוצרלה. לאחרונה הושק במקום תפריט טבעוני ומרצה.

תוספות: כל החשודים המידיים כמו פטריות, תירס, זיתים וכו',  

למטיבי לכת: פיצה שינקין ואנטיפסטי. כל זה ב-48 שקלים לפיצה אישית +9 שקלים לכל תוספת.

פיצה סלייס, סוקולוב 72 רמת השרון, 03-5409239.

פיצה קאלדו. שלושה סוגי רטבים (צילום: אור זרביב)
פיצה קאלדו. תשעה סוגי בשרים | צילום: אור זרביב
קאלדו גורמה פיצה בר, באר שבע

הפיצריה הזו פתוחה רק שנה וחצי, ואולי בגלל זה לא מפחדים שם להתנסות. אחד השוסים של המקום זה רוטב הבסיס של הפיצה: פומדורו רגיל, שמנת וההכוכב, גרין בייס, רוטב על בסיס עשבי תיבול. הפיצות, המגיעות בקוטר של 30 ס"מ, מפתיעות ומגוונות, מפיצת אנטי פסטי צמחונית ועד פיצה עם טופינג של בשר טחון, עוף בקארי ועוד. הבצק, שנפתח מול הלקוח, מוצלח מאוד ולא דק מדי. הבעלים, אור זרביב, המגיע מרקע של מסעדות גורמה, מגיש לקהל, המורכב ברובו מסטודנטים גם פיצות עם כמהין וסלק.

תוספות: יש מבחר עצום של תוספות, כיד הדמיון הטובה כולל תשע תוספות בשרים וגם פירות ים.

למטיבי לכת: קאלדו ספיישל, פיצה עם רוטב פומדורו, בייקון, פפרוני, חזה אווז, קצת חלפיניו ורוטב ברביקו. 49 שקלים.

קאלדו גורמה פיצה בר, מצדה 47 באר שבע, 08-8668006.

אייסברג וולקנו, נמל תל אביב

ללא קשר לפיצה הבאמת מצויינת שמוצעת כאן - מדובר בשלושה במחיר אחד: גם ארוחה לכל המשפחה, גם גלידה טובה וגם מתחם ידידותי לילדים, בייחוד בימי הקיץ ושרב אז יוכלו אלה לקפץ בתוך המזרקה להנאתם. במקום, היושב במתחם הנמל, מוגשת  פיצה עגולה ומוצלחת.

תוספות: בצל סגול, זיתים שחורים, אורגנו ובזיליקום בכיף שלכם.

למטיבי לכת: ”מחוננת” - פיצה לבנה עם שילוב מאתגר אך מפתיע של גבינה כחולה, פרושוטו ותאנים. 

אייסברג וולקנו, כיכר המזרקה, נמל תל אביב, 057-9443351.


פיצה נירו. משלוחים על אופניים (צילום: ניר הראל)
פיצה נירו. עסק שצמח מהבית | צילום: ניר הראל
פיצה נירו, צומת מעיין ברוך

יותר פיצה ביתית מזו לא תמצאו. הפיצרייה, שקמה ממש בביתם של הבעלים, ניר ונעמה הראל, אז צמד סטודנטים, הלכה והתפתחה למקום של אוכל איטלקי אליו מגיעים תושבי הצפון. בהתחלה הם היו עושים משלוחים על אופניים, והיום הפיצרייה יכולה לאכלס 70 סועדים ומעסיקה שליחים המגיעים לכל האזור.

הפיצה עצמה היא בעלת קראסט עבה ומנחם, עם מגוון תוספות כיד הדמיון הטובה על הבעלים באותו יום. המקום הכשר למהדרין הוא ידידותי לטבעונים הרבה לפני שדומינוס חשבה על זה, כשגם הרגישים לגלוטן וחובבי הקמח המלא ימצאו את מבוקשם. הסטודנטים באזור נהנים במיוחד מהפיצה, שמציעה דיל של 63 שקלים, שלוש תוספות ומשלוח בחינם.

התוספות: החל מזיתים ועד טבעות בצל, בצל ירוק ותפוחי אדמה. 

למטיבי לכת: פיצה מתוקה עם שוקולד, פירות יער ועוד. פעם אחת הכינו במקום לבקשת הלוקח פיצה עם תוספת צ'יפס מעליה ועכשיו רק נשאר לחכות שהרעיון הגאוני הזה יגיע למרכז.

פיצה נירו, צומת מעיין ברוך, גן הצפון, 1700-555-103.

פיצה ביאנקה, טוטו, תל אביב

כאן אומנם לא מדובר בפיצריה בפני עצמה - אבל ברגע שפיצה הופכת למנת חובה במסעדת שף - כנראה שיש לזה סיבה. הפיצה ביאנקה של ירון שלו, המגיעה עם בייקון, פטריות יער, כמהין וגבינת גאודה, מוזכרת בנשימה אחת עם מנות הדגל של המסעדה כמו ניוקי הערמונים. הבצק הדקיק והמופלא סוגר את העניין סופית.

טוטו, ברקוביץ' 4, תל אביב, טל' 057-9443122

אין תמונה
המטרה: למסגר את הפנים. מדונה בעלת פנים מלבניות
פי בריבוע, ירושלים/תל אביב

הפיצרייה עטורת השבחים מירושלים פתחה סניף בתל אביב זה מכבר. אחת המילים החוזרות על עצמן כשהמכורים באים לתאר את המנה היא "קסם". המשהו הזה, שמלבד חומרי הגלם הטריים בהם נעשה שימוש, מורגש בכל מגש ומגש. ישנן שתי פיצות בסיסיות  - מרגריטה וביאנקה (56 שקלים כל אחת, לא כולל תוספות), לה ניתן להוסיף פרוסות תפוחי אדמה.

התוספות: מאנשובי ועד אווז מעושן, משינקן צועני לקבנוס חריף ובייקון, מפטריות לארטישוק וכן הלאה.

למיטיבי לכת: פיצה ארטישוק, בייקון וביצה.

פי בריבוע, קרן היסוד 36, ירושלים (057-9443723), אבן גבירול 185, תל אביב (03-6200006)

פיצה סירוקו, חולון

הפיצה הוותיקה ממשיכה לשמור על מעמדה הרם גם אחרי 40 שנה על הכס. הסוד, ככל הנראה, נמצא בתנור הלבנים המרשים במקום, שמכיל גם דברים טעימים נוספים, כמו מלוואח ולחם שום. הפיצה עצמה שומרת אמונים לפשוט וטוב. בדיוק כפי שפיצה צריכה להיות. 

תוספות: בדה יוז' -זיתים, בצל, עגבניות, תירס, גמבה ביצה ופטריות.

למטיבי לכת: פיצה שהתמה המרכזית שלה היא פלפל חריף, בשילוב כוכבים אורחים כמו אננס, גמבה, אקסטרה גבינה - העיקר שיהיה חריף ויגרום לנו לדפוק על השולחן בהנאה.

סירוקו, יהושע חנקין 42, חולון, טל': 072-3226722.

פיצה (צילום: תמר מצפי, גלובס)
פיצה של טוני וספה | צילום: תמר מצפי, גלובס
טוני וספה, תל אביב/הרצליה 

הפיצריה הראשונה ברשת נפתחה ב-2006, אולם הסניף המזוהה אותה ביותר הוא זה השוכן בקצה של שדרות רוטשילד - בייחוד לאחר תמיכתה בשוכני האוהלים של מחאת קיץ 2011. בטוני וספה יש שילוב יפה של שני אלמנטים: מצד אחד חומרים גלם משובחים מצד שני, שמירה על פשטות. לפיצה בצק דק בדיוק במידה הנכונה, שנחלק על פי משקל, מלבנים-מלבנים.

תוספות: ברגיל. עגבניות עם בצל, פפרוני וגם פיצה טבעונית שהושקה זה מכבר.

למטיבי לכת: פיצה ביאנקה. פיצה לבנה שתזכיר למי ששכח שגבינות, רצוי כמה ביחד, זה משהו.

טוני וספה, רוטשילד 140 תל אביב , 057-9440177.

 

>> מאסטר שף חוזרת מלאה בכל טוב

>> כל מה שצריך לדעת על שבוע האוכל