נזיד חומוס, צוואר בקר, ירקות שורש ועלי תרדתבשיל בשר מופלא ועשיר בטעמים, עם קוביות בקר עסיסיות, ירקות שורש וגרגרי חומוס
שף אבי אשכנזי
| מסעדת קערות
| פורסם 21/11/12 11:55
![]()
צילום: שי בן אפרים, יחסי ציבור
|
המצרכים (6 מנות):
אופן ההכנה:1 משרים את גרגירי החומוס כ-12 שעות במים במקרר. 2 חותכים את הבשר לקוביות בגודל בינוני. מקלפים וחותכים את הירקות לקוביות. מפרידים את עלי התרד מהענפים. 3 מחממים סיר גדול, מוסיפים את השמן ואחרי שהשמן התחמם מוסיפים את הירקות לפי הסדר: קודם הבצל, אחרי זה את השורשים, הגזר והשום. מטגנים אותם קלות כדי שיקבלו צבע אבל שלא יתרככו יותר מדי. 4 מוסיפים את הבשר ומטגנים תוך כדי ערבוב עד שהבשר נסגר מכל הכיוונים. 5 מוסיפים את גרגירי החומוס המושרים, התבלינים ואת עלי התרד, מערבבים את הסיר טוב למשך 2-3 דקות ומוספים מים עד לכמה סנטימטרים מעל התבשיל. 6 מביאים לרתיחה , מנמיכים את האש ומבשלים כ-4 שעות על אש נמוכה עד שהבשר מתרכך. (במהלך הבישול הבשר יהפוך לצמיגי ורק לאחר מספר שעות הוא יהפוך לנימוח ונעים למאכל אז נא להאזר בסבלנות). 7 לכל אורך הבישול יש לערבב מפעם לפעם ויש לשים לב שהתבשיל לא מתייבש, במידת הצורך ניתן להוסיף עוד מים. אחרי כ-4 שעות ולאחר שראינו שהבשר באמת רך מכבים את האש ומגישים חם.
מקרא:
![]() ![]() | המתכונים
הכי פופולריים
הכי חדשים
הכי מומלצים
|