יש מתכונים שרק כשמכינים אותם מגלים שלא היה להם סיכוי להצליח מלכתחילה. אחרי השמועות שרצו על כך שאפשר לבשל פסטה ישירות ברוטב עגבניות, ולוותר על הטרחה של להרתיח מים, לבשל ולסנן, ומהר מאוד התברר שזו הדרך המהירה והבטוחה לכישלון מחפיר, אפשר להבין מדוע ניגשנו בספקנות מה למתכון שבו מבשלים פסטה ביין אדום. באופן מעורר השתאות, לא נכשלנו. לא רק שהפסטה נצבעה באדום-סגלגל, היא גם ספגה היטב את טעמו של היין, ולכן חשוב כל כך להשתמש ביין שאוהבים לשתות. ולא, שלא יהיו לכם אשליות, אם אתם רוצים כוס יין ללוות איתה את האכילה קנו בקבוק נוסף. אז הנה ההוכחה לכך שלפעמים לדברים שמצילחים כל כך ברשת יש הצדקה. אנחנו ביססנו את המנה שלנו על המתכון הזה, והוספנו לפסטה גבינת פטה ואגוזי מלך, אתם יכולים לעשות כמונו או לחשוב על כל תוספת אחרת שתתאים לפסטה ביין שלכם. המצרכים (6 מנות):
אופן ההכנה:1 מרתיחים בסיר גדול מים ו-3 כוסות יין ומוסיפים כף מלח. 2 מבשלים את הפסטה לפי הוראות היצרן. 3 מסננים ושומרים 1/2 כוס ממי הבישול. 4 מחממים 3 כפות שמן זית במחבת רחבה וכבדה, ומטגנים את השום עם פתיתי הצ'ילי כדקה. שופכים פנימה את מי הבישול עם 3/4 כוס היין הנותרת, מוסיפים פנימה את הפסטה ומערבבים, עד שהנוזלים נספגים כמעט לגמרי. 5 מערבבים פנימה 2 כפות שמן זית, אגוזים, פטה ופטרוזיליה ומכבים את האש. 6 מתבלים במלח ופלפל ומגישים. |