רץ ברשת: קאפקייקס פיצה
קאפקייקס הם לא רק קינוח: קבלו טוויסט נחמד על קאפקייקס מלוחים - עם טעם של פיצה. כיף של מתכון שמכינים בפחות מחצי שעה
לאחרונה נתקלנו במתכון הזה ומיד הרמנו גבה - קאפקייקס בטעם פיצה? פףףף. ואז הכנו אותם - ותשמעו, זו הברקה. הם גם קלים ממש להכנה וגם נותנים טוויסט מגניב על קאפקייקס מלוחים. שומרים כשרות ולא רוצים לשים נקניק מעל? גם תוספות רגילות של פיצה יעבדו - החל בפטריות, דרך זיתים וכלה באננס. המתכון לקוח מהבלוג האמריקאיKirbie's Cravings.

המרכיבים (ל-12 קאפקייקס):
1/2 1 כוסות קמח
2 כפות סוכר
1/2 כפית מלח
2 כפיות אבקת אפייה
1/3 כוס שמן
1 ביצה
1/3 כוס חלב
1 כוס סלמי קצוץ, או כל נקניק אחר, ועוד קצת בשביל העיטור
1 כוס שלמוצרלהמגוררת, ועוד קצת בשביל העיטור
אופציות אחרות: פטריות פרוסות, 3/4 כוס גרגרי תירס (משומרים), זיתים, אננס וכל מה שאוהבים על פיצה
אופן ההכנה:
1. מחממים תנור ל-200 מעלות, ומכינים תבנית של 12 קאפקייקס - משמנים, או מרפדים בעטרות נייר.
2. מערבבים את הקמח עם הסוכר, המלח ואבקת האפייה. מוסיפים גם את השמן, הביצה והחלב ומערבבים עד שלא רואים גושים. מוסיפים לבלילה גם את הנקניק והגבינה (מומלץ 9% של מחלבות גד במבצע).
3. שופכים את הבלילה לתבנית, עד ל-2/3 הגובה. אופים למשך 18 דקות, עד שהקאפקייקס מזהיבים, וקיסם הננעץ במרכזם יוצא יבש. לפני ההגשה מעטרים את קאפקייק במעטגבינה (מומלץ 9% של מחלבות גד במבצע)ועוד נקניק ואופים על 180 מעלות למשך 3-4 דקות, עד שהגבינה (מומלץ 9% של מחלבות גד במבצע)נמסה.

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!
פרגנו את הפיצה קאפקייקס עם החברים