על תרנגולת שמטילה ביצי זהב כבר שמענו, אבל תרנגולת שמטילה ביצי שוקולד? זה נשמע אפילו יותר מופלא. הבלוג הספרדי "La Receta de la Felicidad" (בעברית: המתכון לאושר), החליט להפוך חלום למציאות ולהכין ביצי שוקולד, יותר נכון - בראוניז אפויים בתוך ביצה. נכון, ברגע הראשון זה נשמע קצת מוזר ואף לא היגייני, אבל תנו לנו להבטיח לכם שהביצים עוברות ניקוי וחיטוי ואף נאפות בחום של 180 מעלות, כך שאין ממה לחשוש.
אם אי פעם עסקתם במלאכת יד וקישוט ביצים, הטכניקה בטח מוכרת לכם - מחוררים חור קטן בתחתית הביצה ומרוקנים את התוכן לתוך קערית, לשימוש במועד מאוחר יותר. אם אתם רוצים לאפות את הבראוניז סתם בתבנית, תוכלו לעשות זאת בתבנית מרובעת בגודל 20 על 20 ס"מ.
מאחורי הבלוג עומדת סנרדה מנגס הרננדז, המתגוררת בספרד. ב-2008 היא פתחה את הבלוג ומאז היא מעדכנת בו מתכונים מתוקים (אבל לא רק) ומקוריים מאוד, יחד עם צילומים מקסימים ומוקפדים. הבלוג עצמו נכתב בספרדית, אך מרוב שהוא פופולרי יש לו גם גרסה באנגלית.
בראוניז בתוך ביצה
המרכיבים:
12-16 ביצים (כתבנית)
200 גרם שוקולד מריר
125 גרם חמאה, בטמפרטורת החדר
3 ביצים גדולות
1 כוס סוכר
קורט מלח
1 כוס קמח
3 כפות אבקת קקאו
לניקוי וחיטוי הביצים:
מים
מלח
שמן צמחי
אופן ההכנה:
1. מחוררים בעדינות תחתית כל ביצה בעזרת פותחים בקבוקים. ברגע שנוצר חור קטן, מקלפים את שולי החור ומרחיבים אותו מעט. החור צריך להיות גדול מספיק כדי להכיל קצה פייה של שק זילוף. מרוקנים את תוכן הביצה אל תוך קערה, אפשר להיעזר בשיפוד עץ בשביל פעולה זאת. שומרים לשימוש מאחור יותר (חביתה, עוגה בחושה וכו'. ניתן גם להקפיא את תוכן הביצים).
2. שוטפים היטב את הביצה מבפנים ומבחוץ ומניחים אותם במי מלח (3/4 כוס מלח על כל ליטר מים) להשרייה של 30 דקות. מקפידים שמי המלח יכנסו לתוך הביצים. לאחר זמן ההשרייה, שוטפים היטב את הביצים ומניחים אותן עם החור כלפי מטה על מגבות נייר, עד שהן מתייבשות.
3. שופכים ככפית שמן צמחי אל תוך כל ביצה. מוודאים שהשמן מצפה את כל הצד הפנימי. נפטרים מעודפי שמן מיותרים.
4. מכינים את הבראוניז: ממיסים את השוקולד והחמאה בסיר כפול (בן מארי) או במיקרוגל.
5. מערבלים את הסוכר והביצים עד שמתקבלת תערובת אחידה ומלאה באוויר. מוסיפים לה את השוקולד המומס וממשיכים לערבל. מערבבים פנימה את הקמח, המלח ואבקת הקקאו, רק עד אחידות ולא מעבר. מעבירים את הבלילה אל תוך שק זילוף.
6. מניחים ביצה ריקה בתוך תבנית מאפינס (של 12 מאפינס, או תבניות אישיות). משתמשים בנייר אלומיניום כדי לעזור לה לעמוד. ממלאים בעזרת שק הזילוף כל ביצה עד 3/4 הגובה, לא יותר ולא פחות. אם חלק מבלילת הבראוניז נזל על הביצה, מנגבים אותו בעזרת מטלית נייר לחה.
7. אופים בתנור שחומם מראש לחום של 180 מעלות, 15-20 דקות. מחכים שיתקרר, שוברים ואוכלים.
* המתכון והתמונות לקוחות מתוך הבלוג La Receta de la Felicidad
שתפו את המתכון לבראוניז בתוך ביצה