פיצה ביתית טובה מתחילה, קודם כל, בבצק טוב. רוטב לפיצה הוא קל להכנה ועם הגבינה והתוספות בכלל קשה לפשל, אבל הבסיס הוא זה שבאמת יכול לעשות את ההבדל בין פיצה ברמה של איטליה שתעלם מהמגש תוך דקות לבין כזאת שתמצא את עצמה מיותמת במקפיא.

אז מה בעצם צריך לדעת לפני שיוצאים לדרך? קודם כל – שמדובר בבצק בסיסי וקל להכנה, ששומר על מרקם רך ונעים מבפנים, בעוד חלקו החיצוני מקבל את הקראנצ'יות הרצויה. מעבר לכך – מדובר בבצק שמרים שיכול להתאים לשלל מאפים, פוקאצ'ות ולחמים, וניתן להקפיא אותו, כך שאפשר להכין מראש ופשוט לשלוף בזמן הנכון.

גאדג'טים לפיצה - בצק (צילום: אפיק גבאי, mako אוכל)
יחטפו אותה מהמגש לפני שתספיקו להגיד 'איטליה' | צילום: אפיק גבאי, mako אוכל

המרכיבים (לבצק ל-2 פיצות בקוטר 30 ס"מ):
3.5  כוסות (500 גרם) קמח ללחם (או קמח לבן רגיל)
מלח
1 כף (9 גרם) שמרים יבשים (או 1/2 שקית או 1/2 קובייה שמרים טריים)
2 כפות (30 מ"ל) שמן זית
1.5 כוסות (360 מ"ל) מים פושרים (בשימוש בקמח לבן יהיה צורך בפחות מים)

אופן ההכנה:

1. מכינים את הבצק: מנפים לתוך קערת המיקסר את הקמח. מוסיפים את המלח ומערבבים היטב, מוסיפים את השמרים ומערבבים שוב. מחברים את וו הלישה ומוסיפים את השמן ואת המים. את המים מוסיפים בהדרגה ורק עד לקבלת בצק רך וגמיש, אך לא דביק (ייתכן שלא יהיה צורך בכל הכמות). לשים את הבצק כ-10 דקות.

2. מעבירים את הבצק לקערה משומנת קלות ומגלגלים אותו בתוכה כך שישומן היטב מכל הצדדים. מכסים ומתפיחים כשעה וחצי עד להכפלת הנפח.

3. מחממים את התנור לחום המקסימלי (250 מעלות) ומניחים בתוכו את אבן/תבנית האפייה. אם משתמשים באבן אפייה מקפידים על חימום של 40 דקות.

* מתכון של חן שוקרון

הכלים שעזרו:

אבן שמוט: אבן אפייה לפיזור אחיד של חום - 139  שקלים בקוק אנד בייק

תבנית אפייה לפיצה: 39.9 שקלים

גלגלת לחיתוך: 49.90 שקלים

פיצה ביתית  (צילום: אפיק גבאי, mako אוכל)
סכין גלגלת וקרש עץ יתנו את הטאצ' הסופי | צילום: אפיק גבאי, mako אוכל

תחרות הפיצה היצירתית של Cook and Bake יוצאת לדרך עם פרסים שווים במיוחד, ככה שעכשיו באמת אין לכם תירוצים. כל הפרטים כאן. 

בחודש הקרוב רשת Cook and Bake שמה את איטליה על המפה ומקדישה חודש שלם לבישול איטלקי. בכל סניפי הרשת ברחבי הארץ יימכרו מכונות פסטה, סטנדים לייבוש פסטה, חותכנים ותבניות להכנת רביולי, מגשים ותבניות לפיצה, סירי פסטה, אבן שמוט לאפייה ביתית ועוד. בנוסף ניתן יהיה לרכוש גם מוצרי מזון שהגיעו הישר מאיטליה כגון: פסטות, רטבים, שימורי עגבניות ויין קיאנטי.

חברי המועדון ייהנו מ-20 אחוזי הנחה על המוצרים מאיטליה וגם יקבלו גלגלת לחיתוך פיצה במתנה בקנייה ב-150 שקלים.

>> סיימתם עם הבצק, ואתם רוצים לדעת איך ממשיכים?  המדריך המלא להכנת הפיצה המושלמת