תרצו או לא, אבל הימים בהם הסתפקנו בעוגת שוקולד פשוטה עם קצת סוכריות מפוזרות מלמעלה תמו מזמן. הבעיה היא, שלא כל הורה, בן זוג או סתם מארח משקיען בנוי להכנת קישוטים מסובכים על העוגה שהכין. אז בדיוק בשבילכם (וגם למומחים שבינינו, כי תמיד כיף שמקלים עלינו). ככה עושים את זה:
>> בקרו אותנו בעמוד הפייסבוק של אוכל טוב, יש קצפת
מתחילים בהכנת הקרם לעוגה. מכניסים לקערת המיקסר שמנת מתוקה ומקציפים במהירות בינונית. מוסיפים פנימה אבקת סוכר ואינסטנט פודינג - על כל מכל קטן של שמנת מתוקה (32% ומעלה) מוסיפים חצי שקית אינסטנט פודינג וכף אחת אבקת סוכר. המלצה שלנו - כדאי להתחיל עם 2 מכלים של שמנת מתוקה. כמו כן, שמנת צמחית תתן תוצאה יציבה יותר. מצפים את העוגה שהכנו מראש (נגיד, העוגה הזאת - ללא הציפוי) בעזרת מרית ומתחילים עם הדבר האמיתי.
![עוברים על קווי המתאר עם דיספנסר שוקולד (צילום: אפיק גבאי, mako אוכל) עוברים על קווי המתאר עם דיספנסר שוקולד (צילום: אפיק גבאי, mako אוכל)](https://img.mako.co.il/2014/08/25/DISS321_i.jpg)
אם מתחשק לכם שעל העוגה תופיע דמות שאהובה על חתן או כלת השמחה, הנה רעיון: ממסים שוקולד ומעבירים אותו לדיספנסר דמוי מזרק. מניחים נייר אפייה על גבי תדפיס של הדמות שבחרתם.
![מניחים את השוקולד הקפוא על גבי העוגה (צילום: אפיק גבאי, mako אוכל) מניחים את השוקולד הקפוא על גבי העוגה (צילום: אפיק גבאי, mako אוכל)](https://img.mako.co.il/2014/08/25/LINE432_i.jpg)
עוברים על קווי המתאר של הדמות עם המזרק ומכניסים את הציור למקפיא למשך חמש דקות.
עוד באוכל טוב:
- פרוזן במבה: האם מצאנו את הלהיט החדש של הקיץ?
- ככה מרדדים בצק בלי מאמץ
- בריא ומרענן: סלט עשבי תיבול עם בורגול ובטטה
![מטים את הדיספנסר ב-90 מעלות (צילום: אפיק גבאי, mako אוכל) מטים את הדיספנסר ב-90 מעלות (צילום: אפיק גבאי, mako אוכל)](https://img.mako.co.il/2014/08/25/90DEG_i.jpg)
עד שהציור יקפא, מחלקים את הקרם לפי מספר הצבעים הרצוי על העוגה. מטפטפים לכל קערה כמה טיפות של צבע מאכל ג'ל ומערבבים בתנועות קיפול עד לקבלת צבע אחיד. את כל אחד מהקרמים מעבירים לדיספנסרים לחיצים.
![עוגת הלו קיטי (צילום: אפיק גבאי, mako אוכל) עוגת הלו קיטי (צילום: אפיק גבאי, mako אוכל)](https://img.mako.co.il/2014/08/25/CAKE654_i.jpg)
מוציאים את הציור מהמקפיא, מניחים על גבי העוגה כשהשוקולד כלפי מטה, מקלפים את הנייר ומתחילים בפעולת הזילוף: מחזיקים את הדיספנסר בזווית של 90 מעלות, לוחצים ועוצרים וחוזר חלילה עד שכל העוגה מקושטת לעילא. שימו לב: כדאי להתחיל לזלף מהחוץ פנימה בצורה מעגלית.
![דיספנסרים לחיצים לזילוף (צילום: אפיק גבאי, mako אוכל) דיספנסרים לחיצים לזילוף (צילום: אפיק גבאי, mako אוכל)](https://img.mako.co.il/2014/08/25/TOOLS432_i.jpg)
שומרים את העוגה בקירור עד להגשה. בעת ההגשה מנסים להסתיר את הגאווה הגדולה על העוגה היפהפייה שיצרתם במו ידיכם בלי להתאמץ יותר מדי.
* העוגה באדיבות שרון פלד, אשת הסוכר.
* את כל המוצרים ניתן להשיג ברשת Cook and Bake.