הדליקו אתכם, ניקוס והמסעדה שלו? הנה המתכון לפשטידת הירקות של ניקוס, שאיכשהו גרמה לנו לשנות את כל מה שאנחנו חושבים על פשטידות.

פשטידת ירקות עם קרום יוגורט

המרכיבים:
קילו גזרים, חתוכים באמצע
קילו וחצי כרובית, חתוך גדול וגס
קילו וחצי ברוקולי, חתוך גדול וגס
קילו יוגורט 10 אחוז שומן (אם אין – משתמשים ביוגורט רגיל ומוסיפים 5-10 אחוזים של שמנת מתוקה)
5 ביצים
מלח
פלפל שחור
קצח או שומשום שחור
פלפל שאטה טחון

אופן ההכנה:

1. מרתיחים סיר עם הרבה מים. מוסיפים את הגזרים ומבשלים 8 דקות, מוסיפים את הכרובית ומבשלים עוד 6 דקות ואחרון מוסיפים את הברוקולי, ומבשלים עוד 3 דקות.

2. מסננים את הירקות, מוסיפים מלח ופלפל ומערבבים.

3. מעבירים את הירקות לתבנית אפייה משומנת.

4. מקציפים את היוגורט עם הביצים, ומעבירים לתבנית כך שקצף היוגורט יכסה את כל הירקות.

5. מפזרים קצח (או שומשום שחור) ופלפל שאטה, ואופים ב-180 מעלות 25-30 דקות, עד לקבלת קרום זהוב.

>> לפרק הראשון: "מושיק ודובדבני - טברנה" (וגם מתכון לסלט סלק משגע) 
>> לפרק השני: "מושיק ודובדבני - המשימה" (וגם מתכון לקיש תרד הורס) 
>> לפרק השלישי: "מושיק ודובדבני - החווה" (וגם מתכון לעוגת יוגורט ולימון רכה) 
>> לפרק הרביעי: "מושיק ודובדבני - בפריז" (וגם מתכון למוזלי)
>> והנה עוד המון הצעות למתכונים שווים עם יוגורט