1 שמים את האטריות בקערה רחבה ושופכים מים רותחים עד כיסוי. סוגרים במכסה או צלחת גדולה ומניחים לאטריות להתרכך במשך 10-15 דקות.
2 בינתיים מכינים את הסלט: מגררים את הגזר בפומפייה או במעבד מזון לגפרורים דקים. חותכים את הצנוניות לפרוסות דקות מאוד. פורסים את הבצל והצ'ילי לטבעות דקות מאוד, קוצצים את הכוסברה וחותכים את הכרוב לרצועות דקות.
3 קוצצים גס את הבוטנים.
4 מערבבים בכוס או בקערה את כל מצרכי הרוטב.
5 מסננים את האטריות ומוסיפים את כל הירקות, הבוטנים וגרגירי הרימון.
6 מזלפים את הרוטב ומערבבים. מגישים בטמפרטורת החדר.
הערות ושדרוגים:
* לגרסה טבעונית ממירים את הדבש בסילאן או מייפל.
* במקום אטריות שעועית ניתן להשתמש באטריות אורז (שימו לב שצריך לבשל אותן לפי ההוראות על האריזה).
* רוצים לשדרג? אפשר להוסיף לסלט צרור עלי נענע קצוצים גס.
* רוצים להפוך את הסלט למנה עיקרית? מוסיפים חצי קילו עוף טחון, צרוב היטב על מחבת ומפורר רק חלקית, ומערבבים עם שאר המצרכים.