אמצע פברואר מגיע ועמו שלושה ימים ראויים לציון: יום המשפחה, יום האהבה ויום הנישואים שלנו. מכיוון שהשילוב של שוקולד ותותים הוא אמצעי מעולה למחווה של אהבה, החלטתי גם השנה להכין איתם קינוח מתוק. בשנה שעברה הכנתי עוגת שכבות חגיגית ומושקעת המשלבת את השניים, השנה החלטתי ללכת על משהו פשוט יותר באופן ההכנה שלו, ללא אפייה, אבל טעים לא פחות. טארט עם בסיס של עוגיות טחונות ומלית של תותים טריים וקרם שוקולדי מעולה. אין דרך מתוקה מזו להגיד "אני אוהב אותך".
כדי להכין את הבסיס לטארט טוחנים עוגיות אוראו על המלית שלהן לפירורים דקים. מוסיפים חמאה מומסת ומערבבים לתערובת לחה. מהדקים את התערובת בשכבה דקה ואחידה לתבנית טארט מתפרקת בעומק 4 ס"מ (שימו לב, זה עמוק יחסית). שומרים במקפיא בזמן שמכינים את המלית.
מלית השוקולד מתבססת על קרם פטיסייר. אל תיתנו לשם להרתיע אתכם, מדובר בקרם קל יחסית להכנה. טורפים היטב בקערה חלמונים, קורנפלור וסוכר. במקביל מביאים לרתיחה חלב. יוצקים את החלב באטיות ותוך כדי טריפה של החלמונים לקערה ומערבבים היטב. מחזירים את כל התערובת לסיר ומביאים שוב לרתיחה תוך כדי טריפה מתמדת, עד שהתערובת מסמיכה מאוד ומגיעה לרתיחה. מנמיכים את הלהבה ומבשלים עוד דקה נוספת.
יוצקים את הקרם דרך מסננת לקערה אחרת שבה הנחנו מטבעות של שוקולד.
מוסיפים פנימה גם קוביות חמאה ומערבבים היטב עד שהשוקולד והחמאה מתמוססים לחלוטין ומתקבלת תערובת אחידה וחלקה. מצננים לטמפרטורת החדר.
בינתיים שוטפים תותים, מסירים את העוקץ וחוצים לשניים. כיוון שתותים נוטים להגיר נוזלים, יש להשתמש בתותים מוצקים ולא בתותים רכים מדי.
מסדרים את חצאי התותים על גבי הבסיס שהתייצב.
כשקרם השוקולד התקרר לחלוטין מקציפים שמנת מתוקה ומקפלים לתוך הקרם. מעבירים את התערובת אל מעל לתותים ומיישרים באמצעות מרית מדורגת. מעבירים לקירור.
שומרים בקירור כמה שעות, אך לא יותר מאשר לילה אחד כיוון שהתותים מגירים נוזלים. לפני ההגשה מעטרים בחצאי תותים ומגישים.
טארט תותים ושוקולד ללא אפייה
לתבנית טארט מתפרקת בקוטר 26 ס"מ ובעומק 4 ס"מ
לבסיס:
2 חבילות (32 עוגיות) אוראו
70 גרם חמאה מומסת
למלית:
חצי סלסלת תותים מוצקים
6 חלמונים
1/3 כוס (40 גרם) קורנפלור
3/4 כוס (150 גרם) סוכר
150 גרם שוקולד מריר
500 מ"ל חלב
50 גרם חמאה רכה, חתוכה לקוביות קטנות
1 מיכל (250 מ"ל) שמנת מתוקה
לעיטור:
1/2 סלסלת תותים, שטופים וחצויים לאורכם
אופן ההכנה:
1. מכינים את הבסיס: טוחנים במעבד מזון את העוגיות לפירורים דקים. מוסיפים את החמאה המומסת ומערבבים היטב לתערובת לחה. מהדקים את התערובת בשכבה דקה ואחידה על בסיס ובשולי התבנית. מעבירים למקפיא בזמן שמכינים את המלית.
2. להכנת המלית: טורפים בקערה את החלמונים, הקורנפלור והסוכר לתערובת אחידה וחלקה. מכינים קערה דומה ומניחים בה את השוקולד. מביאים את החלב לרתיחה בסיר בינוני, מסירים מהאש ובזרם דק תוך כדי טריפה מתמדת יוצקים לקערת החלמונים. מחזירים את התערובת לסיר וללהבה, ממשיכים לטרוף כל הזמן ומביאים לרתיחה. מנמיכים את הלהבה ומבשלים עוד דקה נוספת (טורפים כל העת). מסירים מהאש ודרך מסננת מעבירים את הקרם לקערה עם השוקולד. מוסיפים פנימה את קוביות החמאה הרכה. מקפלים היטב בעזרת מרית ועד שהשוקולד והחמאה מתמוססים לחלוטין ומתקבל קרם אחיד וחלק. מצננים לטמפרטורת החדר.
3. להרכבת הטארט: שוטפים ומנקים את התותים מהעוקץ. חוצים את התותים לאורך ומניחים על גבי הבסיס שהתייצב. כשקרם השוקולד קר לחלוטין מקציפים את השמנת המתוקה לקצפת יציבה. מקפלים את הקצפת לתוך קרם השוקולד. מעבירים את הקרם אל מעל בסיס הטארט והתותים ובעזרת מרית מדורגת מיישרים את פניו. מעבירים לקירור למשך כ-4 שעות ועד לילה שלם. לפני ההגשה מעטרים בחצאי התותים.
הטארט נשמר עוד יומיים נוספים בקירור.
ע"פ רעיון מתוך Love and Olive Oil
בקרו בבלוג של חן - מתוקים שלי