השנה לא תכננתי להכין עוגת שוקולד לפסח. יש לי כבר מספר מתכונים של עוגות שוקולד ללא קמח. כולן נהדרות וטובות, ולא היה לי צורך בעוד עוגה שכזו. אז מה אני בכל זאת עושה כאן עם עוגת שוקולד?
העוגה הזו קצת שונה. היא ההוכחה הנצחית שעבור קינוח טוב כל מה שצריך הוא חומרי גלם בסיסיים וטובים. יש בה רק 4 מרכיבים, כולם זמינים ופשוטים, ומשך ההכנה שלה (ללא זמן האפייה) הוא 5 דקות. אין כאן הקצפה של ביצים, ואין אפילו צורך במיקסר אלא רק בשתי קערות. התוצאה מצוינת, רכה ועשירה. זאת עוגה נהדרת עבור אלו שאין להם זמן לטרוח שעות במטבח עבור קינוח הולם לחג, אבל עדיין מעוניינים בקינוח משובח וטוב.
מתחילים בהמסה של שוקולד וחמאה. אפשר לעשות את זה על בן מארי, אבל הכי פשוט וקל זה במיקרוגל. מאפשרים לתערובת להתקרר מעט.
העוגה הזו מתבססת בעיקר על איכות וטעם השוקולד שבה, ולכן חשוב מאוד שלא להתפשר כאן ולהשתמש בשוקולד איכותי שטעים לכם.
בזמן שתערובת השוקולד מתקררת מעט, טורפים יחד ביצים וסוכר. מוסיפים את בלילת הביצים לתערובת השוקולד. שלב הכנת הבלילה הסתיים, ובעצם כל תהליך הכנת העוגה כמעט הושלם.
העוגה נאפית בתוך אמבט מים, ולכן אם משתמשים בתבנית קפיץ, חשוב לאטום היטב את חלקה החיצוני של התבנית ברדיד אלומיניום. מעבירים את הבלילה לתוך התבנית. ומניחים את תבנית העוגה בתוך תבנית רחבה נוספת.
יוצקים מים רותחים לתוך התבנית הגדולה יותר, עד למחצית מגובה תבנית העוגה. מכסים את העוגה ברדיד נוסף של אלומיניום ומעבירים לאפייה ארוכה של כשעה ורבע.
מוציאים את העוגה מהתנור ומאמבט המים ומצננים לחלוטין. העוגה תופחת מאוד במהלך האפייה, אך מתכווצת בחזרה לאחר הצינון, על פניה נוצרות בועיות קטנות, והיא מוכנה כאשר חלקה העליון רך מאוד למגע, אבל לא דביק.
אפשר להגיש עם קצפת לא ממותקת או עם גלידת וניל ותותים טריים.
עוגת שוקולד לפסח
המרכיבים:
200 גרם חמאה
300 גרם שוקולד שבור לקוביות או במטבעות
6 ביצים בגודל L בטמפרטורת החדר
3/4 כוס (150 גרם) כוס סוכר
תבנית בקוטר 24 ס"מ
אופן ההכנה:
1. מחממים תנור ל-175 מעלות.
2. מרפדים את תבנית האפייה בנייר אפייה ועוטפים את חלקה החיצוני ברדיד אלומיניום, כך שיהיה אטום למים.
3. במיקרוגל (או על גבי בן מארי) ממסים יחד את החמאה והשוקולד. מערבבים היטב עד לקבלת תערובת חלקה ואחידה. מצננים מעט.
4. בקערה נפרדת טורפים קלות את הביצים והסוכר. מוסיפים את בלילת הביצים לתערובת השוקולד ומערבבים היטב להטמעה מלאה. מעבירים את הבלילה לתבנית האפייה. מניחים את התבנית בתוך תבנית נוספת רחבה יותר. יוצקים מים רותחים לתוך התבנית הגדולה עד למחצית מגובה תבנית האפייה העגולה. מכסים את תבנית העוגה ברדיד אלומיניום נוסף. מעבירים לתנור למשך כשעה ורבע (75 דקות). העוגה מוכנה כאשר חלקה העליון עדיין רך אך לא דביק למגע.
5. מוציאים מהתנור ומאמבט המים ומצננים לחלוטין.
* ניתן להגיש עם קצפת לא ממותקת או גלידת וניל ותותים.
* העוגה נשמרת עד 5 ימים בקירור.
מבוסס על מתכון של דיויד ליבוביץ'.
בקרו בבלוג של חן - מתוקים שלי
שתפו את עוגת השוקולד לפסח עם החברים