טארט שוקולד וקוקוס לפסח (צילום: חן שוקרון, mako אוכל)
טארט שוקולד וקוקוס לפסח. יפיוף | צילום: חן שוקרון, mako אוכל

 "פסח, מצה ומרור". אי אפשר לעבור את פסח מבלי להגיד את שלוש המילים האלו. אבל מאז שאני מכירה את עצמי, גם המילים "קוקוס" ו"שוקולד" מופיעות ברשימה. איך שלא תהפכו את זה, פסח לא שלם בלי מצה מרוחה בשוקולד ובלי קוקוס על צורותיו השונות.

>> מתכונים לפסח

השנה החלטתי לאחד את שני כוכבי החג האמיתיים בטארט על בסיס בצק שכולו עשוי מאגוזים טחונים. ה"בצק" התגלה כהצלחה מסחררת, הוא אמנם עדין ושברירי יותר מאשר בצק פריך אבל הטעם שלו נפלא ואין לי ספק שאשתמש בו שוב עבור טארטים אחרים.

כדי להכין את הבסיס טוחנים במעבד מזון מעט סוכר, שקדים מולבנים ואגוזי פקאן. לתערובת שהתקבלה מוסיפים מעט חמאה מומסת ומערבבים היטב. מתקבל מעין בצק רך מאוד ומאוד נוח לעבודה. את "הבצק" מדביקים פיסות פיסות אל תחתית ודפנות של תבנית פאי מתפרקת. מעבירים את הפאי למקפיא (ממש כמו עם בצק פריך) ובינתיים מחממים את התנור. אופים בחום נמוך כ-15 דקות. מוציאים ומצננים.

טארט שוקולד וקוקוס לפסח - הבצק (צילום: חן שוקרון, mako אוכל)
הבצק. אגוזים ועוד אגוזים | צילום: חן שוקרון, mako אוכל

בזמן שהבסיס מתקרר מכינים גאנאש שוקולד – בקערה מניחים קוביות או מטבעות שוקולד. יוצקים מעל שמנת רותחת ומניחים לדקה-שתיים. מערבבים היטב עד לקבלת תערובת אחידה וחלקה. מצננים מעט ומוסיפים פנימה ליקר קפה.

טארט שוקולד וקוקוס לפסח - גאנאש שוקולד (צילום: חן שוקרון, mako אוכל)
ככה נראה הגאנאש | צילום: חן שוקרון, mako אוכל

כשהבסיס התקרר לחלוטין מכינים את מלית הקוקוס – בקערה מערבבים יחד קוקוס טחון וחלב מרוכז ממותק. מתקבלת מעין עיסה לחה. את העיסה משטחים באופן אחיד ובעדינות על גבי הבסיס.

יוצקים מעל את הגאנאש שהתקרר גם הוא ומיישרים את פניו. מעבירים לקירור להתייצבות, לפני ההגשה מעטרים במעט קוקוס קלוי, אם רוצים. מגישים במנות קטנות.

טארט שוקולד וקוקוס לפסח - מלית הקוקוס (צילום: חן שוקרון, mako אוכל)
והנה שכבת הקוקוס | צילום: חן שוקרון, mako אוכל
טארט שוקולד וקוקוס לפסח - אחרי הוספת הגאנאש (צילום: חן שוקרון, mako אוכל)
כמעט כמעט מוכן | צילום: חן שוקרון, mako אוכל

טארט קוקוס ושוקולד כשר לפסח

המצרכים (לתבנית טארט מתפרקת בקוטר 26 ס"מ):
לבסיס:
1.5 כוסות (150 גרם) אגוזי פקאן
1 כוס (100 גרם) שקדים טחונים
1/3 כוס (65 גרם) סוכר
50 גרם חמאה מומסת

למלית קוקוס:
3 כוסות (210 גרם) קוקוס טחון
1 פחית (כ-400 גרם) חלב מרוכז ממותק

לציפוי שוקולד (גאנאש):
150 מ"ל שמנת מתוקה
150 גרם שוקולד מריר בקוביות או במטבעות
2 כפות ליקר קפה (או 1 כפית אבקת קפה נמס)

אופן ההכנה:

1. מכינים את הבסיס: במעבד מזון טוחנים יחד את הסוכר והפקאן. מוסיפים את השקדים הטחונים והחמאה המומסת ומערבבים היטב לקבלת תערובת לחה דמוית בצק. מהדקים את התערובת בשכבה אחידה ודקה, בכל פעם פיסת "בצק" אל תחתית ודפנות התבנית. מעברים למקפיא לכ-30 דקות. בינתיים מחממים את התנור ל-160 מעלות. אופים היישר מהמקפיא כ-15 דקות, עד שהבסיס נראה יבש ויציב. מוציאים ומצננים לחלוטין.

2. בזמן שהבסיס מתקרר מכינים את ציפוי השוקולד: מניחים בקערה את השוקולד. בסיר קטן מביאים לרתיחה את השמנת המתוקה (אם משתמשים באבקת קפה נמס מוסיפים אותה לשמנת). יוצקים מיד את השמנת על גבי השוקולד, מניחים לדקה או שתיים ומערבבים היטב עד לקבלת תערובת אחידה. מצננים מעט ומוסיפים פנימה את הליקר. מערבבים היטב.

3. להכנת שכבת הקוקוס: כשבסיס האגוזים התקרר לחלוטין מכינים את שכבת הקוקוס. בקערה מערבבים יחד את הקוקוס עם החלב הממותק עד לקבלת תערובת לחה. מהדקים בזהירות ובשכבה אחידה את תערובת הקוקוס לבסיס. יוצקים מעל את הגאנאש ובעזרת מרית מדורגת מיישרים את פניו. מעבירים לקירור להתייצבות כשעתיים. לפניי ההגשה ניתן לעטר במעט קוקוס קלוי.

טארט שוקולד וקוקוס לפסח - העוגה השלמה (צילום: חן שוקרון, mako אוכל)
טארט שוקולד וקוקוס לפסח - במלוא הדרו | צילום: חן שוקרון, mako אוכל
>> מתכוני עוף לליל הסדר
>> גפילטע, כבד קצוץ וקמפוט: מתכונים לפסח של קפה בתיה
>> המתכונים של חיים כהן לפסח
>> הכל טמון בתזמון: לו"ז ההכנות לליל הסדר
>> כשר לפסח או לא כשר לפסח? הרשימה המלאה
>> מתכוני שפים לפסח
>> עוגות כשרות לפסח