בראוניז, חמאת בוטנים (צילום: חן שוקרון, mako אוכל)
בראוניז שוקולד עם כדורוני חמאת בוטנים. מי יכול על השילוב הזה? | צילום: חן שוקרון, mako אוכל

אם אתם עוקבים אחר הטור הזה או הבלוג שלי, אתם לא צריכים להיות דקי הבחנה כדי לשים לב שחמאת בוטנים היא אחד מחומרי הגלם האהובים עליי.

חמאת בוטנים שאיננה מתוקה מידי, ובעלת טעם עשיר ונפלא של בוטנים מהווה תוספת מושלמת כמעט לכל קינוח מתוק. אפשר לשדך אותה כמעט לכל דבר העולה על דעתכם – היא נהדרת עם גבינת שמנת ממותקת, עם בייגלה מלוח אבל בעיקר עם שוקולד.

אחת מהעוגיות שאני הכי אוהבת הן עוגיות שוקולד עם מלית רכה של חמאת בוטנים. העוגיות הללו כל כך מושקעות ונהדרות, שאני מכינה אותן בעיקר בהזדמנויות חגיגיות כיוון שהן כרוכות בהרבה עבודה יחסית. בהשראת העוגיות האהובות החלטתי להכין גרסה קלה ומהירה של בראוניז שוקולד עם תוספת של חמאת בוטנים, ולא סתם תוספת, אלא כדורונים שלמים של חמאת בוטנים רכה ונהדרת הטמונים בתוך השוקולד.

בראוניז, חמאת בוטנים (צילום: חן שוקרון, mako אוכל)
מערבבים אבקת סוכר עם חמאת בוטנים | צילום: חן שוקרון, mako אוכל

מתחילים בהכנת כדורי חמאת הבוטנים. מערבבים יחד בקערה אבקת סוכר וחמאת בוטנים.

בראוניז, חמאת בוטנים (צילום: חן שוקרון, mako אוכל)
אחרי שהם נטעמים אחד בשני אפשר ללוש אותם כמו בצק | צילום: חן שוקרון, mako אוכל

אחרי ערבוב קל התערובת הופכת לרכה ונעימה וניתן ללוש אותה כמו בצק.

בראוניז, חמאת בוטנים (צילום: חן שוקרון, mako אוכל)
יוצרים מהתערובת כדורונים | צילום: חן שוקרון, mako אוכל

יוצרים מהתערובת כדורונים קטנים בקוטר של 2 ס"מ ומניחים בתבנית קטנה מרופדת בנייר אפייה. מעבירים למקפיא בזמן שמכינים את הבראוניז.

בראוניז, חמאת בוטנים (צילום: חן שוקרון, mako אוכל)
ממיסים את חומרי הבראוניז | צילום: חן שוקרון, mako אוכל

מכינים את הבראוניז: ממסים יחד חמאה, שוקולד ואבקת קפה נמס.

בראוניז, חמאת בוטנים (צילום: חן שוקרון, mako אוכל)
מוסיפים סוכר | צילום: חן שוקרון, mako אוכל

מוסיפים לתערובת את 2 סוגי הסוכר, מערבבים היטב ומצננים מעט. מוסיפים את הביצים: תחילה 3 ביצים, ואחרי שאלו נטמעו מוסיפים את היתר. חשוב בשלב הזה להימנע ככל שניתן מערבול מיותר. ערבול יתר יניב בראוניז במרקם סטנדרטי של עוגה בחושה, ואילו ערבול מינימלי ישמור על המרקם הרך והמיוחד של הבראוניז.

בראוניז, חמאת בוטנים (צילום: חן שוקרון, mako אוכל)
מנפים את הקמח מעל הבלילה ומקפלים אותו פנימה | צילום: חן שוקרון, mako אוכל

מנפים מעל את הקמח, ובעזרת מרית מקפלים אותו לתערובת.

בראוניז, חמאת בוטנים (צילום: חן שוקרון, mako אוכל)
נזהרים לא לערבב יותר מדי, כדי שהבראוניז לא יצאו קשים | צילום: חן שוקרון, mako אוכל

אם הקמח לא נטמע באופן מוחלט בתערובת, אין צורך להמשיך ולערבב. חשוב רק שהקמח ייספג, אז אין צורך לערבל עד אין קץ.

בראוניז, חמאת בוטנים (צילום: חן שוקרון, mako אוכל)
מפזרים את כדורוני חמאת הבוטנים בתוך הבלילה | צילום: חן שוקרון, mako אוכל

מעבירים את התערובת לתבנית מרופדת בנייר אפייה. מוציאים את כדורוני חמאת הבוטנים מהקירור, ומפזרים אותם באופן אחיד בבלילה. דואגים שכל כדור ישקע עד כמה שניתן. העובדה שהכדורונים קפואים וקשים מקלה על פעולה זו. מעבירים לתנור ואופים.

חותכים לקוביות קטנות, ומשתדלים שכל קוביית בראוני תכיל מכדורי החמאת בוטנים.

בראוניז, חמאת בוטנים (צילום: חן שוקרון, mako אוכל)
משתדלים שכל קובייה תכיל כדורון חמאת בוטנים | צילום: חן שוקרון, mako אוכל

בראוניז עם כדורוני חמאת בוטנים

המרכיבים:
לכדורוני חמאת בוטנים:
1/2 כוס (140 גרם) חמאת בוטנים
1/2 כוס (60 גרם) אבקת סוכר מנופה

לבראוניז:
300 גרם שוקולד מריר (רצוי 56% מוצקי קקאו)
200 גרם חמאה חתוכה לקוביות
1 כפית אבקת קפה נמס
1 כוס (200 גרם) סוכר
1/2 כוס (100 גרם) סוכר חום בהיר
5 ביצים בגודל L בטמפרטורת החדר
1 כפית תמצית וניל
1 ו-1/4 כוסות (175 גרם) קמח
1/2 כפית מלח

תבנית מלבנית בגודל 20X30 ס"מ

אופן ההכנה:

1. מכינים את הכדורונים: בקערה קטנה מערבבים יחד את חמאת הבוטנים יחד עם אבקת הסוכר עד לקבלת מעין בצק רך. יוצרים מהתערובת כדורונים קטנים בקוטר של כ-2 ס"מ ומניחים על גבי תבנית מרופדת בנייר אפייה ומעבירים למקפיא בזמן שמכינים את הבראוניז.

2. מכינים את הבראוניז: מחממים תנור ל-175 מעלות.

3. בקערה חסינת חום מניחים את השוקולד, החמאה ואבקת הקפה הנמס. ממיסים במיקרוגל או בבן מארי עד לקבלת תערובת אחידה וחלקה.

4. מוסיפים את הסוכר ומערבבים היטב. מניחים לתערובת להתקרר מעט.

5. מוסיפים את הביצים: תחילה 3 ביצים יחד, וכשאלו נטמעות מוסיפים את השתיים הנותרות. משתדלים להימנע מערבול יתר. מוסיפים גם את תמצית הוניל ומערבבים שוב.

6. מנפים מעל הבלילה את הקמח ומוסיפים את המלח. מקפלים בעזרת מרית את הקמח פנימה כמעט עד להטמעה מלאה.

7. מעבירים את התערובת לתבנית מרופדת בנייר אפייה, ומיישרים את פניה. מוציאים את כדורי חמאת הבוטנים מהמקפיא ונועצים כל כדור בבלילת הבראוניז כך שישקע כמעט כולו. משתדלים לשמור על פיזור אחיד.

8. מעבירים לתנור ואופים כ-30 דקות, עד שקיסם הננעץ במרכז התבנית יוצא עם מעט פירורים לחים. מאפשרים לבראוניז להתקרר לטמפרטורת החדר וחותכים לקוביות קטנות, משתדלים שכל קובייה תכיל גם מכדורי חמאת הבוטנים.

הבראוניז נשמרים עוד יומיים שלושה נוספים כשהם עטופים היטב בטמפרטורת בחדר.

בקרו בבלוג של חן - מתוקים שלי

שתפו את החברים עם הבראוניז המתוקים-מלוחים האלו

>> ובנימה אחרת: 30 נשנושים עד 100 קלוריות
>> עוגיות שקדים איטלקיות ללא קמח


>> כשזה מגיע לקציצות, אין כמו המתכון הסודי של סבתא. יש לכם מתכון מנצח לקציצות? השתתפו ואולי תזכו בפרסים