לחמניות גבינה כשרות לפסחלכל בית יש את המתכון המסורתי שלו לבקרים של פסח ושל חול המועד. הלחמניות הקטנטנות האלו כל כך מוצלחות, שהן עלולות להאפיל עליו ולהפוך למסורת החג החדשה שלכם. ראו הוזהרתם
חן שוקרון
| mako אוכל
| פורסם 25/04/24 06:58
צילום: חן שוקרון, mako אוכל
|
לכל משפחה יש מאכל חג מסורתי שהיא מכינה בבקרים של פסח: מציות, מצה בריי, בורמואלוס, חביתות ירק, מעקודה או אפילו סתם מצה עם החרוסת מאתמול. לרוב מדובר במסורת של שנים וחלקנו אפילו מצפה לחלק הזה של החג.
אבל תרשו לי להציע לכם משהו אחר לפתוח איתו את בוקרו של החג עצמו (הראשון או השני), או של כל אחד מימי חול המועד – לחמניות קטנטנות של גבינות ועשבי תיבול. את הלחמניות הללו מכינים כמעט כמו שמכינים גוז'ר, סוג של פחזניות גבינה מלוחות. רק שהפעם המתכון מותאם לפסח, ולמרבה ההפתעה הוא טעים ומוצלח לא פחות.
כדי להכין את הלחמניות מתחילים בהכנה של בצק רבוך – בסיר בינוני מביאים לרתיחה חלב וחמאה. כשהתערובת רותחת ומבעבעת מוסיפים פנימה קמח מצה ומערבבים היטב. מסירים מהאש ומצננים מעט. מוסיפים פנימה ביצים. בכל פעם ביצה אחת בלבד, מערבבים היטב ורק אז מוסיפים את הביצה הנוספת. לבסוף מוסיפים לתערובת הדביקה גם גבינת פרמזן מגוררת.
מעבירים את התערובת לשק זילוף עם פייה חלקה ומזלפים עיגול קטנים על גבי תבנית מרופדת בנייר אפייה. ניתן גם להניח בעזרת 2 כפיות תלוליות של הבצק על התבנית. מברישים בביצה טרופה ומפזרים מעל עוד גבינה מגוררת. מעבירים לתנור, אופים. מוציאים ומגישים מיד. המצרכים :לבצק (לכ-50 לחמניות):
לציפוי:
אופן ההכנה:1 מחממים תנור לחום של 200 מעלות. 2 בסיר בינוני מביאים לרתיחה חלב, חמאה ומלח. כשהתערובת מבעבעת מוסיפים פנימה בבת אחת את קמח המצה ובעזרת כף עץ מערבבים היטב. מסירים מהאש ומצננים כמה דקות. 3 מוסיפים פנימה ביצה אחת וטורפים היטב עד להטמעה. חוזרים על הפעולה עם יתר הביצים, בכל פעם ביצה אחת בלבד. מוסיפים גם את הגבינה המגוררת וזרעי הקימל ומערבבים היטב. כל המרכיבים בסיר | צילום: חן שוקרון, mako אוכל4 מעבירים את הבצק לשק זילוף עם פייה חלקה בקוטר 1 ס"מ. מזלפים על תבנית מרופדת בנייר אפייה עיגולים קטנים בקוטר של כ-2.5-3 ס"מ. לחלופין, אפשר להניח תלוליות בצק בעזרת שתי כפיות. מברישים בביצה הטרופה עם המים ומפזרים מעל מעט פרמזן מגוררת. ו - לתנור | צילום: חן שוקרון, mako אוכל5 אופים כ-15 דקות, או עד שהלחמניות הקטנות יציבות וזהובות. מוציאים, מצננים מעט ומגישים מיד. לבלוג של חן שוקרון - מתוקים שלי ** הלחמניות טובות בעיקר ביום ההכנה, אך ניתן לשמור אותן במקפיא לתקופה ארוכה יותר. המתכון פורסם פה לראשונה באפריל 2015 |