המרכיבים:
1 ק"ג קמח
1 כף מלח
1/3 כוס (65 גרם) סוכר
2 כפות (17 גרם) שמרים יבשים
3/4 כוס (180 מ"ל) שמן קנולה
כ - 2 כוסות (480 מ"ל) מים פושרים
לציפוי:
ביצה טרופה עם 1 כף מים
שומשום / פרג / קצח
אופן ההכנה:
1. מנפים בעזרת מסננת דקה את הקמח אל תוך קערת המיקסר. מוסיפים את המלח ומערבבים היטב. מוסיפים גם את הסוכר ושוב מערבבים עד להטמעה. מוסיפים את השמרים ומערבבים כך שיתפזרו באופן אחיד בקמח. מחברים את וו הלישה ומוסיפים את השמן. לשים במהירות נמוכה.
2. תוך כדי פעולת המיקסר מוסיפים באופן הדרגתי ואיטי את המים. מפסיקים להוסיף במידה והקמח כולו נטמע ונוצר בצק אחיד. לחילופין – במידה וחסר מים בבצק מוסיפים כמות נוספת, בכל פעם כף אחת בלבד עד להיווצרות בצק.
3. לשים כ-10 דקות נוספות. בסופו של דבר מתקבל בצק רך וגמיש אבל לא דביק. מעבירים את הבצק לקערה גדולה ונקייה ויוצקים מעליו כמות קטנה של שמן. מגלגלים את הבצק בשמן כך שיצופה מכל צדדיו. מכסים את הקערה בניילון נצמד ומניחים במקום חמים, עד שהבצק מכפיל את נפחו, כשעה וחצי.
4. אחרי שהבצק תפח, צובטים מגוש הבצק בכל פעם כדור בגודל של כדור פינג פונג ויוצרים ממנו צורה של לחמנייה: מגלגלים את כדור הבצק לרצועה באורך של כ-40 ס"מ ומניחים בצורה אנכית. יוצרים לולאה קטנה ע"י הנחת הקצה התחתון של הרצועה מתחת למרכז הרצועה. משחילים את הקצה הארוך העליון שנותר דרך הלולאה מלמטה לכיוון שמאל. את הלולאה הקטנה שנותרה מבריגים ימינה, כלומר מסובבים חצי סיבוב כך שצד ימין הופך לשמאל, וההיפך. משחילים את קצה הרצועה שנותר לתוך העיגול הקטן מלמטה, כך שרק הקצה יבצבץ החוצה.
5. מניחים בתבנית מרופדת בנייר אפייה ומתפיחים שוב כ-30 דקות. בינתיים מחממים את התנור ל-180 מעלות.
6. מברישים בעדינות את הלחמניות בביצה הטרופה ומפזרים מעל שומשום, קצח או פרג. אופים כ-22-25 דקות או עד שהלחמניות מקבלות גוון זהוב בהיר. מוציאים ומצננים.
* בקרו בבלוג של חן - מתוקים שלי
הכנתם? ספרו לנו איך יצא