1 מכינים את רוטב פירות היער: מבשלים על אש קטנה את הפירות עם המים והסוכר במשך כ-10 דקות. אם רוצים - טוחנים לאחר מכן בבלנדר מוט עד לקבלת מרקם חלק.
2 מורידים לפרוסות החלה את הקצוות הקשים ("הקשה"), וחותכים את הפרוסות לצורת עיגול.
3 לבלילה: מערבבים את הקמח והמים בקערה עד לקבלת בלילה חלקה.
4 מניחים פרוסת חלה על כף היד, יוצרים בה גומה או שקע, וממלאים אותה בקוביה של גלידה. מניחים מעל פרוסת חלה נוספת ומהדקים היטב לצורת כדור (כמה שיותר מהודק יותר טוב).
5 מגלגלים כל כדור בבלילה ולאחר מכן בקורנפלקס.
6 מכניסים למקפיא לחצי שעה לפחות בכדי שהגלידה תתקשה שוב.
7 מטגנים קלות בשמן עמוק, רק בכדי לקבל ציפוי קרוקנטי. מוציאים בעזרת כף מסננת ומניחים על נייר סופג.
8 מוזגים את הרוטב במרכז הצלחת ומניחים מעליו את הכדורים ומספר עלי בזיליקום. בתאבון!