בשר עם פלפלים שלמים וכרישהלפעמים אנחנו סתם מסתבכים, הולכים במעגלים ולא מצליחים לראות שהכל פשוט, אבל השבוע הצלחנו - ויש לנו הוכחה בסיר: בשר בקר, כרישה חתוכה גס ופלפלים קלויים שלמים, ככה כמו שהם. לא סתם אומרים שהכי פשוט הכי טעים
חן ואלון קורן
| mako אוכל
| פורסם 22/06/17 14:35
צילום: חן ואלון קורן, mako אוכל
|
כשרק התחיל כל העניין הזה של פייסבוק ורשתות חברתיות ושיתופים, אני מודה שלא התחברתי כל כך. זה נראה לי הזוי. למה אני צריכה חברים וירטואליים? מה אפשר לעשות איתם? ולמה זה אמור לעניין אותי כשהם כותבים מה עבר עליהם היום או לאן הם טסים?
ככה הייתי סנובית. ככה הייתי מרוכזת בעולם שלי. בקושי בטלפון הייתי מדברת. חשבתי לעצמי: אני גרה בלב העולם ואני רוב הזמן בבית, מי שרוצה לדבר איתי שיבוא אליי לקפה.
אבל מהר מאוד הבנתי, שאם אני רוצה להשאר רלוונטית כדאי שאכנס לעניינים.
תוך שבועיים בערך התמכרתי, והיום אני אולי לפעמים קצת מגזימה. יש ימים שאני מעלה 4-5 פוסטים, משתפת אתכם בכל שינוי הכי קטן שעובר עליי, ובכל סיר חדש שמתבשל אצלי במטבח. ובאהבה גדולה אני עושה את זה, ואי אפשר להתכחש לזה שזה כיף גדול לקבל מכם אהבה בחזרה.
ואני מחוברת אליכם, ויש בקרים שאני קמה ויודעת שמה שאבשל ואצלם היום במטבח שלי זה בשבילכם לגמרי, והאמת שאלו הבקרים שאני הכי אוהבת.
והשבוע קרה דבר. כתבתי פוסט וסיפרתי לכם שאני מפרידה את אלון מהעסק, שאני הופכת אות העסק לקצת פחות "חן ואלון" וקצת יותר "חן" (שזה בעצם מה שהעסק היה לפני "בייקאוף"). כתבתי לכם שהצעד הראשון בשינוי הזה היה להחליף את השם שלי באינסטגרם מ-chen_and_alon ל-chen_koren555. לאלון בכלל אין אינסטגרם, אלון בכלל עובד מבוקר עד ערב בעבודה רצינית והוא חוזר הביתה והוא משחק עם בארי ורואה סדרות בזמן שאני מעבירה סדנאות ומסיירת עם תיירים בשוק.
זה הבהיל אתכם. כתבתם לי שזה בסדר, שיש תקופות לא פשוטות בזוגיות. שנעבור את זה. הצעתם עזרה, נתתם עצה איך לתחזק משפחה, ואיך לדחות גירושין כמה שאפשר. ביקשתם שלא ניפרד, שננסה עוד. אמרתם שאנחנו טובים ביחד, שזה הקסם שלנו.
לא הבנתם כלום, ואני הבנתי כמה אתם קשורים אלינו ולהפך. אז המילים האלה נכתבות כדי להרגיע אתכם: הכל בסיידר, הזוגיות פורחת, אנחנו בשיאנו. חן ואלון הם עדין חן ואלון, הזוג המהמם והמיוחד שכל יום אצלו הוא חגיגה. אף אחד לא הולך להתגרש, והאדמה עוד יציבה תחת רגלינו. זה פשוט שהעסק, אתם מבינים? העסק. הוא רק שלי.
תמיד כשתבואו אלון יהיה פה, ותמיד כשתבואו הוא יאיר לכם פנים ויפעיל את הקסמים שלו, אבל הוא לא ילמד אתכם לבשל. הוא לא ייקח אתכם לסיור בשוק והוא לא יספר לכם את הסיפור שלנו (אני כן). ולכבוד זה, סיר מהמם של בשר עם פלפלים וכרישה, הכי פשוט בעולם והכי טעים. המצרכים :
אופן ההכנה:1 מניחים את הבשר בקערה ומעסים היטב עם רבע כוס שמן זית, מלח ופלפל. 2 מלהיטים סיר רחב על אש גבוהה ומכניסים את קוביות הבשר. "סוגרים" אותן מכל הכיוונים. 3 חותכים את הכרישות ל-2 לאורך ואז למקטעים באורך הרצוי ומוסיפים לסיר. מתבלים בכמון. בשר וכרישה בסיר. מתבשלים שעתיים לפחות | צילום: חן ואלון קורן, mako אוכל4 כשהכרישות מתחילות להשחים מוסיפים חצי כוס מים, מנמיכים את האש, סוגרים את הסיר ומבשלים על אש קטנה כשעתיים (במידת הצורך מוסיפים מעט מים בכל פעם). 5 בינתיים מסדרים את הפלפלים בתבנית, בוזקים מעט שמן זית ומכניסים לתנור שחומם מראש ל-250 מעלות עד שהפלפלים קלויים. פלפלים קלויים בשמן זית | צילום: חן ואלון קורן, mako אוכל במקום למלא - קולים | צילום: חן ואלון קורן, mako אוכל6 מוציאים, מצננים ומקלפים. מסדרים את הפלפלים בסיר, מניחים את גבעולי התימין מלמעלה ומבשלים כשעה נוספת לפחות. הכי פשוט. בשר, כרישה ופלפלים בסיר | צילום: חן ואלון קורן, mako אוכל>> חן עורכת סיורי אוכל בשוק מחנה יהודה ומארחת בביתה אורחים מכל העולם לסדנאות בישול וארוחות ירושלמיות. לפרטים ונוספים - mamadiali.co.il |