30.01.2017: הארוחה העשירית בסדרת ארוחות הערב הסודיות לשנת 2016-2017 התקיימה באחוזה מתחילת המאה ה-20, 'בית המידות'. במרכז ההיכל היפהפה, על תקרותיו וקירותיו החשופים, נערך שולחן עבור 40 סועדים. השף מיכאל גרטופסקי אירח את הסועדים, וגרם להם להרגיש באחוזה של ממש אי שם בצפון. בין המנות שהוגשו מנת ״מפרץ עכו" – סשימי דג ים עם סלט חי של ארטישוקים פרוסים דק, יוגורט עיזים, לימון ושמן זית, "קובניה" פלמידה אדומה, בורגול, עשבים קצוצים וחסה פריכה. מנת הירקות כללה טאבולה כרובית, צנוברים, חמוציות וטחינה גולמית, ירקות חורף באש פתוחה, לבנה עיזים מעושנת ושמן זית, כרוב בלאדי ממולא בפריקי, עשבים ותבלינים משוק עכו. מהטאבון הגיעה לשולחן "מנקושה" – פיתה זעתר בייצור עצמי, שרימפס, תרד בר ויגורט עיזים, מסאחן של דגי ים, בצל מתוק, המון סומק ועלי תבלין. צלילי הבלוז של הזמרת דידה פלד ליוו את הארוחה. לקינוח הוגש טארט לוהט עם תפוחים בקרמל וקרם פרש, בריוש מושחם עם גבינת בושה ומרמלדת תותים, שוקולד מושחת וערמונים.
צפו: הארוחה הסודית של מיכאל גרטופסקי >>