פרנץ' טוסט מושלם

המרכיבים:
חלת בריוש או לחם קסטן
5 חלמונים
שליש כוס סוכר
1 כוס שמנת מתוקה
מעט מלח
תמצית וניל
שמן
חמאה

לריבה מהירה:
4 נקטרינות, חתוכות לקוביות
רבע כוס סוכר
מיץ מחצי לימון
מעט הל (לא חובה)
מעט מאוד מלח

להגשה:
אבקת סוכר

אופן ההכנה:

1. מכינים את הריבה: ממיסים את הסוכר במחבת עד שהוא הופך לקרמל (לא מערבבים). מוסיפים את הפירות, הלימון והתבלינים ומערבבים.

2. טורפים את החלמונים עם הסוכר לקצף בהיר ואוורירי. מוסיפים את השמנת המתוקה ומערבבים.

3. מסירים את ה"קשה" וחותכים את הלחם לקוביות שמנמנות. טובלים היטב מכל הצדדים בתערובת הביצים ונותנים ללחם לשרות בתוכה כמה דקות.

4. בינתיים מחממים מחבת עם מעט שמן. כשהשמן חם מוסיפים קוביית חמאה ואת הלחם המושרה. מטגנים מכל הצדדים, דקה וחצי-שתיים מכל פאה של הקובייה.

5. מסדרים על צלחות הגשה, זולפים ריבה חמה ומפדרים באבקת סוכר. אוכלים חם.

אום עלי (תמונת AVI: מבשלים עם קשת - רותי רוסו)
אום עלי של רותי רוסו | תמונת AVI: מבשלים עם קשת - רותי רוסו

אום עלי

הגרסה הים תיכונית לפרנץ' טוסט, או לברד פודינג הבריטי.

המרכיבים:
לחם פרוס (או כל לחם ישן, או אפילו בצק פילו או עלים או קרואסון ישן)
500 מ"ל חלב
500 מ"ל שמנת מתוקה
80 גרם סוכר
כפית מי ורדים (או טיפות בודדות של תמצית ורדים)
חופן צימוקים כהים קטנים
חופן אגוזים קצוצים (לא משנה איזה סוג)
כמה חתיכות קטנות של חמאה
1 כף אבקת סוכר
100 גרם שקדים פרוסים, קלויים
100 גרם פיסטוקים קצוצים
2 כפות שבבי קוקוס
מעט קינמון

אופן ההכנה:

1. מחממים בסיר את החלב, כוס אחת מהשמנת המתוקה והסוכר עד שהסוכר נמס. מוסיפים את מי הוורדים. מערבבים.

2. מסדרים את הלחם בשכבות בתבנית עם שוליים גבוהים, שמתאימה לאפייה.

3. שופכים על הלחם את תערובת החלב החם. מפזרים מעל את הצימוקים, האגוזים והחמאה.

4. מחממים תנור ל-200 מעלות.

5. מקציפים את השמנת המתוקה שנשארה עם אבקת הסוכר עד לקבלת קצפת רכה, ומפזרים בעדינות מעל הכל.

6. מכניסים לתנור ל-10 דקות, עד שהקצפת משחימה ותופחת מעט.

7. מפזרים מלמעלה שקדים, פיסטוקים וקוקוס, בוזקים קצת קינמון ומגישים חם.

וולש ררביט של רותי רוסו (תמונת AVI: מבשלים עם קשת - רותי רוסו)
וולש ררביט של רותי רוסו | תמונת AVI: מבשלים עם קשת - רותי רוסו

וולש ררביט

מתכון בריטי – והפעם מלוח. מעין שילוב בין פונדו לטוסט.

המרכיבים:
8 פרוסות קטנות של לחם שאור או מחמצת

לריבת השרי:
שליש כוס סוכר
20 עגבניות שרי, חתוכות ל-4
פלפל חריף לפי הטעם, פרוס

לתערובת הגבינה:
1 כוס גבינת צ'דר או קשקבל מגוררת
2 חלמונים
1 כפית אבקת חרדל
1 כפית רוטב ווסטרשייר
150 גרם קרם פרש או שמנת חמוצה עשירה
פלפל שחור
מלח

אופן ההכנה:

1. מחממים תנור ל-180 מעלות, מסדרים את פרוסות הלחם על תבנית מרופדת נייר אפייה וקולים כ-10 דקות בתנור החם.

2. בינתיים ממיסים את הסוכר במחבת בשכבה אחידה (לא מערבבים). מוסיפים את העגבניות והפלפל החריף ומבשלים עד שמתקבל קרמל.

3. מערבבים את כל מרכיבי תערובת הגבינה.

4. מפזרים על הלחם הקלוי שכבה מריבת השרי החריפה, ומעליה שכבה עבה מתערובת הגבינה.

5. מחממים תנור לטמפרטורה מקסימלית במצב גריל (חום עליון).

6. מכניסים את התבנית לתנור הלוהט ל-3 דקות, או עד שהגבינה נמסה.

7. מוציאים וחורצים את ציפוי הגבינה עם סכין. מגישים עם בירה כהה.

* אפשר להכין את המנה גם בלי ריבת עגבניות השרי.

>> לצפייה בפרק

"מבשלים עם קשת: רותי רוסו" משודרת בימי שני ב-10:30 בקשת 12.