המצרכים :לכיכר בגודל 12X22 ס"מ:
אופן ההכנה:1 מחממים את התנור ל-190 מעלות. משמנים ומקמחים תבנית אינגליש קייק בגודל 22X12 ס"מ. 2 טוחנים את הקוואקר במעבד מזון או בבלנדר. מעבירים לקערה גדולה. מוסיפים קמח, אבקת אפייה, אבקת סודה, קינמון ומלח ומערבבים. מוסיפים תוך כדי ערבוב את האגוזים. 3 בקערה שנייה טורפים שמן, דבש וביצים. מוסיפים את התערובת לקערת הקמח ומערבבים היטב בכף עץ עד לקבלת תערובת אחידה. 4 יוצקים את הבלילה לתבנית. אופים בתנור החם כ-45 דקות או עד שקיסם שהוחדר למרכז יוצא נקי. אם החלק העליון של הלחם משחים מהר מדי, מנמיכים מעט את חום התנור או מכסים בנייר אלומיניום (שאני מנסה להימנע משימוש בו מסיבות אקולוגיות). 5 מוציאים את התבנית ומצננים על רשת כ-20 דקות. מעבירים סכין חדה סביב הדפנות ומחלצים את הלחם. מצננים לפחות שעה וחצי לפני שפורסים. * המתכון מתוך סדנת "אפייה בריאה בקלי קלות" של פיליס גלזר, הנערכת במטבחה הפרטי בתל אביב. >> בואו להירשם לסדנת בישול לשבועות בהנחיית מיטב השפים - ללא תשלום! >> לכל המתכונים לשבועות |