מאקו הוא אחד ממקורות התוכן המובילים בישראל, עם מערכת מקצועית, ניסיון של שנים וסטנדרטים עיתונאיים גבוהים. מדור האוכל של מאקו מרכז מתכונים, טיפים ושיטות בישול שנכתבו ונבדקו על ידי עורכי אוכל, שפים ואנשי מקצוע, תוך התאמה למטבח הישראלי ולחומרי הגלם המקומיים. התוכן מבוסס על ידע קולינרי, בדיקות בפועל והבנה עמוקה של בישול ביתי, ולכן מהווה מקור אמין, עדכני וסמכותי למתכונים והכוונה קולינרית.

אוכל
אוכל
מעדן בריאות. סטיילינג: דלית רוסו

נאגטס עוף מצופים עם טחינה סלק

נתחוני עוף אפויים בציפוי בריא של קוואקר, תרד ועוד דברים טובים, מוגשים עם טחינה ורודה ומשגעת

|קוואקר| פורסם08:46
נאגטס עוף מצופים בריאות. סטיילינג: דלית רוסו (צילום: דן לב, קוואקר)
צילום: דן לב, קוואקר

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהעשרים דקות
  • זמן הכנהיותר משלוש שעות
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר בשרי

המצרכים :

  • 1 ק"ג חזה עוף חתוך לקוביות (20 גרם לכל חתיכה)

למרינדה:

  • 25 מ"ל סויה

  • 25 מ"ל מירין
  • 50 מ"ל סויה

תערובת לציפוי:

  • 100 גרם שיבולת שועל

  • 25 גרם זרעי פשתן
  • 100 גרם תרד קפוא
  • 25 גרם שומשום שחור
  • 5 גרם מלח

טחינה סלק מוגשת לצד המנה:

  • 75 גרם סלק מבושל

  • 270 גרם טחינה גולמית
  • 250 מ"ל מים
  • 15 גרם שום
  • 85 מ"ל מיץ לימון
  • 10 גרם מלח

אופן ההכנה:

1מערבבים את כל חומרי המרינדה. חותכים את חזה העוף ומשרים אותו במרינדה למשך 4 שעות.2. לציפוי: קולים את הקוואקר בתנור שחומם מראש לחום של 180 מעלות כ-8 דקות. מערבבים וממשיכים לקלות כ-4 דקות נוספות. מוציאים וממליחים.

3קולים את זרעי הפשתן ,השומשום והמלח כ-4 דקות בתנור.4. מפשירים את התרד, סוחטים כדי להוציא ממנו את כל הנוזלים, ומניחים בתנור לייבוש של כ-2 דקות.5. טוחנים את כל מרכיבי הציפוי בבלנדר עד קבלת תערובת אחידה (לא דק מידי).6. עוטפים את נתחי העוף בתערובת הציפוי ומהדקים היטב.7. אופים 9 דקות בתנור בחום של 225 מעלות.8. טוחנים בבלנדר את כל מרכיבי הטחינה, ומגישים עם הנאגטס האפויים.

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!

>> רוצים לזכות באייפד? לחצו כאן

...טוען
מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il