פילה סלמון עם פול מצרימחפשים אחלה של מנה ראשונה לפסח? מנה אביבית וחגיגית של סלמון פיקנטי עם פול ועגבניות טריות, שרק זועק למצה או לחמניית פסח שתטבול ברוטב הטעים שלו
צילום: אפיק גבאי, mako אוכל
|
אפשר להחליף את הסלמון בדג לבן כמו בורי או לוקוס, או לחילופין להכין קציצות דגים ולבשל אותם ברוטב הזה. כדאי ואף מומלץ שתכינו בצד מצה או לחמנייה של פסח כדי לטבול ברוטב הטעים. המצרכים (5 מנות):
אופן ההכנה:1 בסיר עם 3 כפות שמן זית מטגנים את השום כדקה-שתיים. מוסיפים את התבלינים לדקה ומערבבים אותם היטב בתוך השמן. מוסיפים את העגבניות (השלמות) ומבשלים כ-10 דקות על אש נמוכה.2. מוסיפים את הפול יחד עם שתי כוסות מים חמים ומבשלים על אש נמוכה עד שהפול מתרככך כ-25 דקות (אם משתמשים בפול טרי, מורידים מזמן הבישול). 3. מניחים את הדג בתוך הרוטב ומבשלים כ-15 דקות. אם במהלך הבישול חסרים מים - מוסיפים עוד ככוס מים חמים.* הכלים באדיבות: ב. א. גרף יעוץ וסחר בע״מ, רחוב זבולון 28 תל אביב הכנתם? ספרו לנו איך יצא! >> רוצים לזכות בסט סירים חדש? לחצו כאן ושלחו לנו מתכון מנצח לפסח! |