המצרכים (22 מנות):לפחזניות:
למלית פטיסייר קוקוס:
לציפוי שוקולד:
אופן ההכנה:1 מחממים תנור לחום של 190 מעלות. 2 מכינים את הפחזניות: בסיר קטן על אש גבוהה מניחים יחד מים, מלח, סוכר ושמן קוקוס ומביאים לרתיחה חזקה. יש לשים לב שכל שמן הקוקוס נמס. 3 ברגע שהתערובת רותחת, מסירים מהאש ומוסיפים בבת אחת הקמח. 4 מערבבים בעזרת כף עץ את התערובת עד שנוצר בצק חלק ואחיד שנפרד מדופנות הסיר. 5 מעבירים את הבצק לקערת מיקסר עם וו גיטרה ומעבדים 2-3 דקות, עד שהוא מעט מתקרר. 6 מוסיפים מחצית מכמות הביצים (הטרופות) וממשיכים לעבד במהירות בינונית. הבצק יראה כאילו הוא מתפרק, אבל מהר מאוד הוא חוזר למצבו האופטימלי. 7 ממשיכים להוסיף בהדרגה את הביצים עד שהתערובת גמישה ומוכנה. עושים את "מבחן האצבעות": תופסים מעט מהבצק בעזרת שתי אצבעות. מצמידים את האצבעות אחת לשנייה (שהבצק ביניהן), מפרידים אותן ובודקים האם נוצר שפיץ בצק בין שתיהן. במידה וכן הבצק מוכן ואין צורך להוסיף את יתרת הביצה. אם הוא עדיין לא מספיק גמיש – מוסיפים עוד קצת ביצה וממשיכים לערבב. 8 כאשר הבצק מוכן מעבירים אותו לשק זילוף עם צנתר חלק (בקוטר של כ-1 ס"מ) ומזלפים במרווחים פחזניות קטנות על גבי תבנית תנור עם נייר אפייה. 9 אפייה: אופים כ-12-15 דקות ב-190 מעלות. חשוב בשלב זה לא לפתוח את דלת התנור בשום אופן, משום שזה עלול לגרום לצניחת הפחזניות. 10 לאחר כ-12-15 דקות, פותחים חריץ בתנור (אם יש לכם תנור מקצועי זה נקרא "ארובה פתוחה"), על ידי תקיעה של ידית של כף עץ בדלת התנור. מנמיכים את חום התנור ל-180 מעלות, וממשיכים לאפות עוד כ-7-10 דקות, או עד שהפחזניות זהובות ותפוחות. 11 מצננים את הפחזניות לחלוטין לפני המילוי. 12 מכינים קרם פטיסייר קוקוס: בסיר קטן מניחים יחד קרם קוקוס, וניל ומים, ומביאים לסף רתיחה. 13 בקערה קטנה נפרדת, בעזרת מטרפה ידנית, טורפים יחד חלמונים, סוכר וקורנפלור. 14 מסננים אל תוך תערובת החלמונים, תוך כדי השוואת טמפרטורות, את תערובת הקוקוס הרותחת וטורפים היטב. (השוואת טמפרטורות: יוצקים כ-1/3 מתערובת הקוקוס הרותחת על גבי החלמונים תוך כדי טריפה. ברגע שמתקבלת תערובת אחידה מוסיפים הכל לסיר וממשיכים בסעיף ההכנה הבא). 15 מחזירים את הקרם לסיר וממשיכים לבשל על אש בינונית תוך כדי טריפה נמרצת עד שנוצר קרם סמיך. 16 מורידים מהאש ומעבירים את הקרם המוכן לכלי שטוח. מכסים את פני הקרם בניילון נצמד (על מנת שלא יווצר קרום), ומצננים את הקרם 2-3 שעות במקרר, עד שהוא קר לחלוטין. 17 כאשר הקרם קר "פותחים" אותו בעזרת מטרפה ידנית, עד שהוא חוזר למרקמו המקורי. 18 מעבירים את הקרם לשק זילוף עם צנתר קטן וממלאים את הפחזניות על ידי יצירת חור בתחתיתן וזילוף הקרם לתוכו. 19 מכינים את ציפוי השוקולד: מניחים שוקולד, קרם קוקוס ומלח בקערה קטנה וממיסים יחד במיקרוגל בפולסים, תוך ערבוב בין הפעלה להפעלה. ממשיכים להמיס עד שמתקבל קרם שוקולד אחיד ומבריק. 20 מגישים את הפחזניות הממולאות עם קרם השוקולד החם. הערות, הארות ותוספות:• שומרים את הפחזניות המוכנות במקרר, ללא ציפוי השוקולד, עד חמישה ימים.• את ציפוי השוקולד כדאי לחמם לפני ההגשה, כך שיהווה ניגוד לפחזנית הקרירה.• במקום שמן קוקוס בפחזניות עצמן אפשר להשתמש בשמן צמחי רגיל באותה כמות.• חשוב להשתמש בקרם קוקוס, שהוא בעל אחוזי שומן קצת יותר גבוהים מחלב קוקוס (כ-17% שומן). הכנתם? ספרו לנו איך יצא! * בקרו בבלוג של נטלי - עוגיו.נט >> לכל קינוחי הפרווה של נטלי |