המצרכים (12 מנות):לקאפקייקס:
לסירופ:
למרנג איטלקי:
אופן ההכנה:1 מחממים תנור ל-170 מעלות.
2 בקערה גדולה טורפים יחד סוכר, ביצים, וניל, מלח, שמן, חלב, מיץ וגרידת לימון עד שמתקבלת תערובת אחידה.
3 מוסיפים שקדים טחונים, קמח ואבקת אפייה וטורפים רק עד שמתקבלת תערובת אחידה.
4 מעבירים את הבלילה לעטרות נייר קטנות של קאפקייקס וממלאים עד ל-3/4 מגובה השקע.
5 אופים במשך כ-12-20 דקות או עד שקיסם הננעץ במרכז כל קאפקייק יוצא עם פירורים לחים.
6 סירופ סוכר: בסיר קטן מניחים יחד מים, סוכר וגרידת לימון ומביאים לרתיחה.
7 מנמיכים את האש ומבשלים עוד כ-1-2 דקות או עד שכל הסוכר נמס.
8 מברישים את הקאפקייקס המוכנות בסירופ בנדיבות. מומלץ ליצור כמה חורים בכל עוגה קטנה בעזרת קיסם לפני ההברשה, כדי שהסירופ יחלחל פנימה.
9 מצננים את הקאפקייקס בטמפרטורת החדר.
10 מרנג איטלקי: מניחים חלבונים ומלח בקערת מיקסר עם בלון הקצפה.
11 בסיר קטן מניחים יחד סוכר ומים ומביאים לרתיחה. מבשלים על להבה גבוהה וכאשר הסירופ מגיע לטמפרטורה של 105 מעלות מתחילים להקציף את החלבונים במהירות בינונית. אם אין לכם מדחום, היו עירניים: הסירופ הגיע לטמפרטורה הנכונה כאשר הבועות הגדולות בנוזל הופכות לקטנות יותר, ואם מוציאים מעט מהסירופ לתוך כוס מים קרים מאוד הוא הופך לסוג של כדור גמיש.
12 ממשיכים לבשל את הסירופ עד שהוא מגיע לטמפרטורה של 115-117 מעלות ומסירים מהאש.
13 יוצקים את הסירופ בזרם דק על גבי החלבונים, תוך כדי הקצפה מהירה.
14 מקציפים במשך כ-10 דקות עד שמתקבל מרנג יציב, אוורירי ומבריק. לקראת סוף ההקצפה מוסיפים תמצית וניל.
15 מעבירים את המרנג לשק זילוף עם צנתר משונן ומזלפים על כל קאפקייק בנדיבות.
16 בעזרת ברנר שורפים את המרנג בעדינות ומגישים. אם אין לכם ברנר, תוכלו להפעיל את התנור על גריל בטמפרטורה גבוהה, ולתת לקאפקייקס שריפה בחום העליון במשך כ-1-2 דקות.
הערות, הארות ותוספות:
- שומרים את הקאפקייקס במקרר עד 5 ימים.
- מומלץ להגיש את הקאפקייקס בטמפרטורת החדר.
- במקום השקדים הטחונים אפשר להשתמש בקוקוס טחון או בכל אגוז אחר טחון שאוהבים.
- חשוב לא לותר על הסירופ, על מנת שהעוגות ישארו עסיסיות וטעימות.
בקרו בבלוג של נטלי - עוגיו.נט >> בשבוע שעבר הכנו עוגת דבש ותפוחים חגיגית |