בשבועות האחרונים אני מרגישה סוג של לאות, הימים חוזרים על עצמם בווריאציות שונות. לא פשוט להתמודד עם השגרה - מצד אחד היא נוסכת בי ביטחון ומצד שני מקצצת לי את הכנפיים.

עודד, בן הזוג שלי, קיבל פס ונסע ל-3 שבועות להודו, שם הוא פגש את האני הצעיר שלו שלפני כמה שנים היה מטייל בכל מיני מקומות בעולם. הוא מגשים חלום שנראה כל כך רחוק כשאנחנו עטופים ב"מחויבויות" כמו זוגיות, ילדים ועבודה. אני, מצד שני, מחזיקה כאן את כל מגדל הקלפים שלא יתפרק, מג'נגלת כדורים כמו לוליין בקרקס. שלא תחשבו שאני מרירה לגבי העניין, אני מאמינה שגם אם אנחנו נשואים, הורים ועובדים, עדיין מגיע לנו חופש שהוא רק שלנו בלי מחויבויות ואני יודעת שכשיגיע הרגע שלי לפרוש כנפיים אל עבר חלום פרטי, עודד יהיה שם לשמור על מגדל הקלפים שלנו.

שושני מנגולד (צילום: דניה ויינר, מתכוניישן)
שושני מנגולד וגבינות. עונג מלוח | צילום: דניה ויינר, מתכוניישן

בשבוע שעבר במהלך כל הג'אגלינג הזה, נפל לי הכדור של הבלוג ולא פרסמנו מתכון. דיאנה בביקור משפחתי בלוס אנג'לס ולי לא היה חשק להכנס למטבח. השבוע זה כמעט קרה שוב, אבל אתמול צילמתי את השער לגליון פסח של "על השולחן" ונשאר אצלי צרור גדול של עלי מנגולד טריים שהיו חייבים למצא את עצמם בתוך מעטפת חמימה של בצק כלשהו. אחרי יום עבודה, אחר הצהריים עם הילדים, מקלחות, ארוחת ערב וסיפור, הילדים נרדמו ונכנסתי למטבח להכין בצק שמרים. ההחלטה נפלה על גרסה מלוחה לעוגת שושנים עם מילוי של מנגולד וגבינות.

המתכון לבצק דומה מאוד לבצק של עוגות שמרים רק שהפחתתי את כמות החמאה והסוכר. המרקם יצא מאוד אוורירי והזכיר מרקם של עוגה ולא של לחם. במילוי הכנסתי גבינות קשקבל ופטה כבשים אבל אתם יכולים לגוון. חשוב שתבחרו גבינה אחת מלוחה ואחת שנמסה. אם לא מצאתם מנגולד, גם תרד יכול לעבוד כאן.

ברגע שהמאפה יצא מהתנור, צילמתי ורצתי לאסוף את הקטן מהגן. כדי שלא יווצר מצב בו אני אוכל את כל המאפה לבד חילקתי לכולם בנדיבות. ההורים התלהבו, הילדים קצת נתרעו בהתחלה מכל הירוקים, אבל היו כמה אמיצים שניסו ונהנו.

שושני מנגולד גדול (צילום: דניה ויינר, מתכוניישן)
אם אין מנגולד, אפשר להשתמש בתרד | צילום: דניה ויינר, מתכוניישן

שושני מנגולד וגבינות

המרכיבים:
לבצק:
500 גרם קמח
25 גרם שמרים טריים (שמרית)
50 גרם חמאה מומסת
1/2 גביע שמנת חמוצה
100 מ"ל חלב פושר
2 ביצים
3 כפות סוכר
1/2 1 כפות מלח

למילוי:
1 צרור עלי מנגולד, שטופים היטב וקצוצים (כולל הגבעולים)
3 שיני שום קצוצים
2 כפות שמן זית
1/4 כוס שמן קנולה
1 בצל קצוץ דק
100 גרם גבינת קשקבל מגורדת
150 גרם פטה כבשים מפוררת
מלח ופלפל

תבנית עגולה בקוטר 26 מ"מ

אופן ההכנה:

1. מכינים את הבצק: מערבבים במיקסר עם וו לישה את הקמח עם השמרים. בקערה נפרדת ממיסים את החמאה, מוסיפים את החלב, השמנת החמוצה והביצים, וטורפים. מוסיפים את התערובת לקמח תוך כדי ערבוב. מוסיפים את הסוכר והמלח וממשיכים בלישה למשך 7 דקות. מניחים לבצק לתפוח במשך שעתיים עד שהוא מכפיל את נפחו.

2. מכינים את המילוי: במחבת גדולה מחממים שמן זית, מוסיפים את השום ומטגנים קלות. מוסיפים את גבעולי המנגולד ללא העלים וממשיכים לטגן עד שהם מתרככים. מוסיפים את העלים וממשיכים לערבב עד שהעלים מצטמקים. מתבלים במלח ופלפל ומניחים בצד להתקרר.

3. באותה המחבת מחממים את שמן הקנולה ומטגנים את הבצל עד שהוא שזוף לחלוטין. מוציאים מהשמן ומעבירים לנייר סופג. הבצל צריך להיות פריך מאוד.

4. מערבבים את הבצל עם המנגולד, מוסיפים את הקשקבל והפטה ומערבבים היטב.

5. מרכיבים את המאפה: אחרי התפיחה הראשונה של הבצק, מרדדים אותו למלבן באורך של 40 ס"מ ורוחב של 20 ס"מ. מפזרים עליו את המילוי בשכבה אחידה ומגלגלים את הבצק לרולדה. משמנים תבנית (או מניחים עליה נייר אפיה). פורסים את הרולדה לפרוסות בעובי 5 ס"מ ומסדרים בתבנית. חשוב לא לדחוס את השבלולים כי הם ממשיכים לתפוח.

6. מכסים את התבנית בניילון ומתפיחים כ-45 דקות. מורחים את החלק העליון בביצה טרופה ואופים במשך 30-40 דקות, עד שהמאפה זהוב למעלה ושחום בצדדים.

*אפשר לסדר את השבלולים בתבנית גדולה עם רווחים ולאפות כך שיתקבלו מאפים אישיים. במקרה כזה, זמן האפייה מתקצר ב-10 דקות בערך.

בקרו בבלוג של דניה ודיאנה - מתכוניישן

שתפו את מאפה השושנים המלוח עם החברים

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!

>> בפעם הקודמת הכנו עוגת זוקיני מפתיעה
>> בתנור של אביבה: עוגת מארס