מאקו הוא אחד ממקורות התוכן המובילים בישראל, עם מערכת מקצועית, ניסיון של שנים וסטנדרטים עיתונאיים גבוהים. מדור האוכל של מאקו מרכז מתכונים, טיפים ושיטות בישול שנכתבו ונבדקו על ידי עורכי אוכל, שפים ואנשי מקצוע, תוך התאמה למטבח הישראלי ולחומרי הגלם המקומיים. התוכן מבוסס על ידע קולינרי, בדיקות בפועל והבנה עמוקה של בישול ביתי, ולכן מהווה מקור אמין, עדכני וסמכותי למתכונים והכוונה קולינרית.

mako
פרסומת

מתכוניישן: פסטה ברוטב עגבניות וקלמארי

לפעמים צריך קצת להשקיע בדבר הכי חשוב - בעצמכם. מנה של פינוק עצמי, עם פסטה ברוטב עגבניות וטעמים של ים שתאחה כל לב שבור

דניה ויינר
מתכוניישן
פורסם:
הקישור הועתק

היה לי בן זוג במשך עשר שנים, הכרנו בצבא ועברנו יחד את שנות ה-20 שלנו. הוא היה האהבה הראשונה שלי והגבר הראשון איתו חלקתי דירה. אחרי כל כך הרבה שנים של זוגיות נפרדנו בכאב מתוך הבנה ששבילי חיינו כבר לא נושקים. כל הדרמה הזו קרתה לפני די הרבה שנים, אבל בימים האחרונים פתאום נזכרתי במנת הפסטה קלמארי שהייתה משמעותית עבורי באותה התקופה.

אסביר. אחת ההתמודדויות הקשות שהיו לי עם הפרידה הייתה בתחום הבישול. במשך כמה שבועות לא הייתי מסוגלת לעשות קניות לעצמי בלבד ולא הכנתי אוכל, כי לא הרגשתי ששווה להשקיע רק לעצמי. אני זוכרת שאחרי 3 שבועות אחותי הודיעה לי חגיגית שהיום אנחנו הולכות יחד לקנות מצרכים ושאני חייבת להתמודד עם העובדה שאני לבד. כבר יצא לי לציין בפוסטים אחרים שאני אוהבת דרך אוכל ואני מניחה שזו הסיבה שהאבל על אובדן הזוגיות התנקז למטבח.

פסטה קלמארי - המרכיבים
פסטה עם קלמארי - המרכיבים|צילום: דניה ויינר, מתכוניישן

אחרי שעברתי את משוכת הקניות אני ממש זוכרת את היום בו החלטתי שאני משקיעה בארוחה רק לעצמי. נשאר לי קצת קלמארי מצילומים והחלטתי להכיןפסטהברוטב עגבניות וקלמארי. בהתרגשות רבה התיישבתי לאכול מנה טעימה ומושקעת לבדי ליד השולחן. טוב, לא ממש ליד השולחן, אלא ליד הטלוויזיה כדי לא להרגישממשבודדה.

את המנה הזו יצא להכין עוד כמה פעמים שהיו הרבה פחות משמעותיות אך עדיין זו פסטה מעולה. המנה קלה ולא ממש בשורה קולינרית, אבל אני אוהבת אותה כי אני מתה על פסטה ברוטב עגבנייתי והשילוב עם טעמי הים עושה לרוטב משהו טוב ושונה. אפשר להחליף את הקלמארי עם שאר פירות הים. אני אישית אוהבת רוטב עגבניות חלק למנה הזו ומשתמשת בצנצנת של רוטב עגבניות שנקרא Passata של חברת Mutti מתוצרת איטליה כבסיס.

פסטה קלמארי
פסטה עם קלמארי. שילוב מושלם של עגבניות וטעמים מהים|צילום: דניה ויינר, מתכוניישן
פרסומת

פסטה ברוטב עגבניות וקלמארי

המרכיבים:
500 גרםפסטהמכל סוג שתרצו
2 כפות שמן זית
2 שיני שום פרוסות
4 עלימרווה/ בזיליקום טריים
1 (720 מ"ל) צנצנתרוטב עגבניותPassata של חברת Mutti
1/2 כוס ממי הבישול של הפסטה
1/3 כוס שמנת מתוקה 15%
מלח ופלפל
400 גרם קלמארי נקי וחתוך לטבעות
פרמזןלהגשה

אופן ההכנה:

1. בסיר גדול מרתיחים מים ומבשלים את הפסטה על פי הוראות היצרן. לקראת סוף הבישול שומרים בצד 1/2 כוס מהמים העמילניים של הפסטה. מסננים ומזלפים שמן זית כדי שלא ידבק.

2. במחבת עמוקה מחממים את שמן הזית, מוסיפים את השום ועלי המרווה (אם משתמשים בבזיליקום אין צורך לטגן, אפשר להוסיף אותו בשלב העגבניות), נזהרים שלא לטגן אותם יתר על המידה. שופכים פנימה את תכולת צנצנת העגבניות ומבשלים במשך 10-15 דקות על אש בינונית.

3. מוסיפים את מי הפסטה והשמנת וממשיכים לבשל עד לקבלת רוטב בעל סמיכות עדינה. מתבלים במלח ופלפל.

4. מכניסים את טבעות הקלמרי ומבשלים כ-5 דקות.

5. מגישים את הפסטה עם פרמזן.

בקרו בבלוג של דניה ודיאנה -מתכוניישן

מצאתם טעות לשון?