1 מחממים תנור ל-150 מעלות. מסמנים עיגול בקוטר 20 ס"מ על נייר האפייה ומניחים אותו בתבנית.
2 מכינים מרנג: מקציפים חלבונים במהירות גבוהה כ-2 דקות עד שנוצר קצף לבן ורך. מוסיפים סוכר באיטיות ובהדרגה ומקציפים כ-4-3 דקות נוספות לקבלת קצף מבריק ויציב מאוד. מוסיפים לקערה קורנפלור וחומץ ומקציפים רק עד שהם נטמעים.
3 מעבירים את המרנג לתבנית בתלולית גבוהה במרכז העיגול שסימנו. בעזרת מרית יוצרים במרכז התלולית גומחה עמוקה. גובה השוליים צריך להיות כ-10 ס"מ ועובי העיגול במרכז – כ-5 ס"מ.
4 מנמיכים את חום התנור ל-120 מעלות ואופים את המרנג במשך שעה ועשרים דקות. בתום האפייה מכבים את התנור ומאפשרים למרנג להתקרר בתוכו לחלוטין. החלק הפנימי של המרנג יישאר רך וזה בסדר. שומרים את המרנג האפוי ללא המלית עד 3 ימים בטמפ' החדר כשהוא עטוף היטב.
5 בסמוך להגשה: מקציפים שמנת צמחית עם ממרח לוטוס ואבקת סוכר לקצפת יציבה. ממלאים את השקע של המרנג בקצפת ומזלפים מעל עוד מעט מהממרח. מעטרים בפירות ובפירורי העוגיות.
>> בשבוע שעבר הכנו טראפלס מרובעים עם קוקוס לוטוס
>> והנה מיני פנקייקס מתוקים מתוקים עם קרם שוקולד וסוכריות