1 מקציפים במיקסר עם וו גיטרה את החמאה, הסוכר וקליפת הלימון עד לקבלת תערובת מעט אוורירית.
2 מוסיפים את החלמונים, אחד בכל פעם, וממשיכים לערבל.
3 מוסיפים מחית/תמצית וניל וחלב ומערבלים היטב.
4 בקערה נפרדת מערבבים קמח, קורנפלור ואבקת אפייה. מוסיפים אותם לקערת המיקסר ומערבבים עד לקבלת בצק אחיד וחלק. אם יש צורך מוסיפים מעט חלב.
5 עוטפים את הבצק בניילון נצמד ומעבירים למקרר לשעה לפחות .
6 מחממים תנור ל-180 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה.
7 מרדדים את הבצק על משטח עבודה מקומח לעובי 1 ס"מ.
8 קורצים עיגולים מהבצק בעזרת קורצן עגול קטן או בעזרת כוס קטנה. מסדרים את העיגולים באופן מרווח על תבנית מרופדת בנייר אפייה (העוגיות מתרחבות במהלך האפייה) ואופים 8-10 דקות. שימו לב, הן אמורות להישאר בהירות ולא להשחים. מצננים לחלוטין.
9 מעבירים את ממרח הלוטוס לשקית זילוף (אם אין לכם, אפשר להסתפק בכפית). אם הממרח נוקשה מדי אפשר לחמם אותו מעט במיקרו, אבל הקפידו שלא יגיע למצב נוזלי.
תנו לקרם לבצבץ מהצדדים | צילום:
אמיר מנחם, mako אוכל
10 מזלפים מהממרח על מחצית מהעוגיות (רצוי שהוא יבצבץ קצת מהצדדים), וסוגרים כל עוגייה בעוגייה נוספת.
11 מגלגלים את העוגיות בקוקוס, ושומרים בקופסה אטומה בטמפרטורת החדר.