1 מקציפים במיקסר גבינה לבנה, גבינת שמנת, שמנת מתוקה, אינסטנט פודינג, תמצית וניל וקורט מלח עד לקבלת קרם יציב.
2 מעבירים בערך שני שליש מכמות הקרם לקערה גדולה ומקפלים פנימה 60 גרם (חצי כוס פחות כף) מכמות אבקת הסוכר עד לקבלת קרם גבינה חלק.
3 מוסיפים לתוך שליש הקרם שנותר בקערת המיקסר את אבקת הסוכר הנותרת, את ממרח הלוטוס וכף הקקאו, ומקציפים קלות מאוד עד לקבלת קרם חלק.
4 מרפדים את תחתית התבנית בנייר אפייה וממלאים בשכבה של עוגיות לוטוס (אתם תראו קצת מרווחים בין העוגיות, זה בסדר). משטחים מעל מחצית מכמות קרם הגבינה. מסדרים שכבת עוגיות לוטוס נוספת מעל ומשטחים מעל את קרם השוקו-לוטוס. מכסים בשכבת עוגיות נוספת, ומשטחים את יתרת קרם הגבינה מעל. מעבירים לקירור למשך הלילה.
5 מפזרים על העוגה פירורי עוגיות לוטוס ומגישים.
* אם אתם מתכננים להוציא את העוגה מהתבנית, מומלץ לרפד את דופנות התבנית בשקף או ברצועת נייר אפייה לפני הרכבת העוגה. כדי להסיר את השקף בקלות כדאי להקפיא את העוגה למשך שעה או יותר לפני שמחלצים אותה מהתבנית.