טורט אגוזים, סוכר חום ולוטוסהרבה זמן אנחנו מחפשים את עוגת הפרווה הכי יפה ונכונה. אחרי שנתקלנו במתכון הזה הרגשנו כאילו יש כאן אהבה מביס ראשון. טורט עסיסי וחגיגי עם אגוזים, לוטוס וסוכר חום
ענבל לביא
| mako אוכל
| פורסם 29/12/16 07:38
צילום: דרור עינב, mako אוכל
|
המצרכים :לטורט (תבנית 24 ס"מ):
למילוי וציפוי:
אופן ההכנה:1 מחממים תנור ל-170 מעלות. משמנים ומרפדים את התבנית בנייר אפייה. 2 מנפים לקערה בינונית קמח, אבקת אפייה וסודה לשתייה, מוסיפים פקאנים טחונים וכשני שליש מכמות הסוכר החום ומערבבים. בקערה נפרדת טורפים שמן, חלב סויה ותמצית וניל. 3 בקערת מערבל חשמלי מקציפים ביצים שלמות עם מלח וכל יתר כמות הסוכר בהדרגה במשך 5 דקות עד לקבלת קציפה בהירה ותפוחה מאוד. מוסיפים למערבל את החומרים היבשים בכמה פעמים לסירוגין עם הנוזלים תוך ערבול במהירות נמוכה עד לקבלת תערובת חלקה. 4 יוצקים לתבנית ואופים במשך 45-55 דקות, עד שהעוגה תפוחה שחומה וקפיצית למגע, וקיסם הננעץ במרכזה יוצא יבש (העוגה נוטה להשחים במהלך האפיי ולכן מומלץ לפקוח עין ובעת הצורך לכסות אותה בנייר אלומיניום רופף על מנת שלא תשחים יתר על המידה). מצננים היטב. 5 מכינים את המילוי והציפוי: פורסים את העוגה בסכין משוננת ל-3 שכבות. מעבירים לקערה את ממרח הלוטוס, ומחממים קלות מאוד במיקרוגל (10-15 שניות, רק עד לריכוך קל). מקציפים במערבל חשמלי שמנת עם אבקת סוכר ותמצית וניל עד לקבלת קצפת יציבה. מוכנים להתחיל לשמור כשרות בשבילה | צילום: דרור עינב, mako אוכל6 מניחים על צלחת הגשה שכבת עוגה, משטחים מעל מחצית מכמות ממרח הלוטוס בשכבה דקה ומצפים בשכבה של קרם. חוזרים על הפעולה פעם נוספת ומסיימים בפרוסת עוגה. 7 מצפים את העוגה כולה בשכבה דקה של קרם, ומהדקים סביב הדפנות פירורי עוגיות לוטוס או אגוזים קצוצים. מעבירים את יתרת הקצפת לשקית זילוף עם צנתר משונן ומעטרים את העוגה. מקשטים בפקאנים שלמים. מעבירים לקירור לכמה שעות (רצוי למשך לילה שלם) לפני האכילה. * ניתן להכין את העוגה גם בגרסה חלבית בשימוש בחלב עבור העוגה ובשמנת מתוקה חלבית. לבלוג של ענבל – פיית העוגיות
|