1 מחממים תנור ל-180 מעלות.
2 מכינים את הבסיס: מערבבים בקערה את פירורי הלוטוס והחמאה המומסת, מעבירים לתבנית ומהדקים היטב לתחתית ולדפנות – כמה שיותר גבוה. אופים 10-15 דקות, רק עד שהפירורים מעט מתייצבים.
3 מוציאים את התבנית ומעלים את טמפרטורת התנור ל-200 מעלות.
4 מקציפים במיקסר חלבונים עם חצי כוס סוכר במהירות גבוהה למשך 4-5 דקות, עד שמתקבל קצף יציב ומבריק.
5 בקערה נפרדת מערבבים גבינה לבנה, שמנת חמוצה, חצי כוס סוכר, גרידת לימון וחלמונים. מוסיפים קורנפלור ופודינג וניל ומערבבים היטב.
עוגת גבינה לימונית | צילום:
אמיר מנחם, mako אוכל
6 מאחדים בין שתי התערובות בתנועות קיפול עדינות, עד שמתקבלת תערובת אחידה.
7 מעבירים את הבלילה לתבנית, ומיישרים מעט בעזרת פלטה או גב כף. אופים כ-10 דקות ומורידים את הטמפרטורה ל-130 מעלות. אופים 50-55 דקות נוספות, עד שהעוגה מזהיבה בחלקה העליון.
8 מכינים את הציפוי: מערבבים בקערה שמנת חמוצה, סוכר וסוכר וניל.
9 מוציאים את העוגה מהתנור ומשאירים אותו דולק. מורחים את הציפוי על העוגה ומיישרים. מחזירים את התבנית לתנור ורק אז מכבים אותו. מכניסים כף עץ בין התנור לדלת, כדי שלא תיסגר עד הסוף, ומניחים לעוגה להצטנן בפנים לאט לאט (אחרת היא עלולה ליפול).
10 מוציאים, מכסים היטב בנייר כסף ומעבירים למקרר לשש שעות לפחות.
11 מחלצים את העוגה מהתבנית ומעבירים לצלחת הגשה. מפזרים פירורי עוגיות ומגישים.