1 הקלתית: שמים את עוגיות הלוטוס במעבד המזון ומעבדים לפירורים דקים. מוסיפים את החמאה המומסת ומערבבים. מעבירים לתבנית משומנת ומהדקים היטב לבסיס.
2 המלית: מערבלים בקערת המערבל את הגבינות והסוכר למרקם חלק. מוסיפים את הביצים בזו אחר זו ומערבבים לאחר כל הוספה. מוסיפים גם את קליפת הלימון והווניל ומערבבים קצרות, רק עד שמתקבל מרקם אחיד. יוצקים לתבנית.
3 מחממים את התנור ל־160 מעלות ומניחים כלי עם מים בתחתיתו. אופים את העוגה 10 דקות, מורידים את החום ל־140 מעלות ואופים עוד כשעה, עד לקבלת קרום בהיר וזוהר על העוגה. מכבים את התנור, פותחים קצת את הדלת ומניחים לעוגה להצטנן בתוך התנור.
4 הציפוי: שמים בכלי מתאים את השמנת וממרח הלוטוס ומחממים כחצי דקה במיקרוגל, מוציאים ומערבבים לקרם אחיד ומבריק (זהירות, לא לחמם בחום גבוה מדי!). מוסיפים את היוגורט ומערבבים. יוצקים על העוגה או מגישים את הרוטב לצדה.