1 מחממים תנור לחום של 160 מעלות.
2 מכינים את הבסיס: מניחים בתחתית תבנית קפיצית בקוטר 24 ס"מ עיגול של נייר אפייה בקוטר התבנית. גוזרים שתי רצועות נייר אפייה רחבות במעט מגובה התבנית, משמנים קלות את הדפנות בחמאה או בשמן ומצמידים אליהן את רצועות הנייר בצורה חופפת, כך שיקיפו את כל התבנית.
3 מערבבים בקערה עוגיות ושקדים. מוסיפים חמאה מומסת ומערבבים היטב לתערובת לחה.
4 מעבירים את התערובת לתבנית, משטחים ומהדקים אותה היטב לבסיס בשכבה אחידה. מעבירים למקפיא עד שמכינים את מלית הגבינה.
5 מכינים את המלית ואופים: שמים שני סוגי גבינה וממרח לוטוס בקערת מיקסר עם וו גיטרה ומערבלים לתערובת אחידה. מוסיפים סוכר וממשיכים לערבל. מדי פעם עוצרים את פעולת המיקסר ומגרדים את תחתית ושולי הקערה בעזרת מרית. ממשיכים לערבל ומוסיפים ביצים בהדרגה. מוסיפים שמנת מתוקה ומערבלים לתערובת אחידה. מכבים את המיקסר ומקפלים פנימה שברי עוגיות בעזרת מרית.
6 מניחים בתחתית התנור תבנית קטנה עם מים רותחים ליצירת סביבה עשירה באדים.
7 מוציאים את התבנית עם בסיס העוגה מהמקפיא ויוצקים עליה את המלית.
8 אופים כ-70 דקות עד שהעוגה מתייצבת מעט בשוליים אבל עדיין רוטטת במרכז. מוציאים ומצננים לטמפרטורת החדר. מעבירים לקירור למשך הלילה.
9 מצפים את העוגה: מקציפים שמנת מתוקה עם אבקת סוכר לקצפת יציבה. מצפים את פני העוגה ומפזרים פירורי עוגיות מעל.
10 שומרים את העוגה מכוסה במקרר עד שבוע.
* סטיילינג לתמונה: דיאנה לינדר
להזמנת מוצרי לוטוס עד הבית לחצו כאן
>> לעוד מתכונים עם לוטוס